Halál a Diószegi úton

Hét óra előtt egy menetrendszerű autóbusz és egy kisbusz karambolozott. A furgon sofőrje életét veszítette.
Súlyos balesethez riasztották a mentőket és katasztrófavédőket kedden reggel. Debrecen és Bánk között, az út 6-os kilométerszlvényénél egy helyi járatú autóbusz és egy kisbusz karambolozott 6 óra 38 perckor.

A furgonnak nem volt rakománya, csak a sofőr utazott benne. Őt feszítővágóval próbálták kiszabadítani, de már az ütközés következtében elhunyt. A buszon szintén csak a sofőr tartózkodott, ő könnyű sérüléseket szenvedett.

A balesethez a debreceni hivatásos tűzoltók tizenkét fővel érkeztek, feszültségmentesítették a járműveket. A mentés és helyszínelés idejére a rendőrség a 4814-es úton teljes útlezárást léptetett életbe, mindkét irányból a Panoráma út irányába terelik a közlekedőket. A DKV közleménye szerint a helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt a 30-as és 30I jelzésű autóbuszok csak a Jégcsarnok és a Diószegi út között közlekednek.

Frissítés: az adott útszakaszon a helyszínelés 10 óra 40 perckor befejeződött, a rendőrök feloldották az útlezárást, ismét zavartalanul halad a forgalom. A buszok is az eredeti útvonalon járnak.

Azt, hogy ki okozta a balesetet még vizsgálják a rendőrök. A Debrecen Televízió úgy tudja, hogy a furgon valószínűleg ráhajtott az útpadkára, ami megdobta az autót. A sofőr ezután veszítette el uralmát járműve felett. Meg nem erősített információink szerint a teherautó a megengedettnél jóval gyorsabban haladt a baleset pillanatában.