Lakossági érdekek ellen szavaztak!

A piac korszerűsítése, kulturáltabbá tétele régi igénye a város lakóinak. Az eső, a havazás és az állandósult huzat évek óta sok kellemetlenséget okoz a vásárlóknak és az árusoknak. A fennálló helyzeten – a képeken is látható - „kényszermegoldásokkal” próbálnak ma is enyhíteni az árusok.
Az 1998-ban épült létesítmény, ma már korszerűnek aligha mondható, ezért a korábbi képviselő testület annak felújításához látványterveket készíttetett.

A Fidesz képviselőcsoportja azért nyújtott be előterjesztést, mert több mint egy éve az ügyben nem történt előrelépés.

Az Összefogás képviselőcsoport tagjai a testület 2015. október 8-i ülésén még csak napirendre sem akarták venni a piac lefedésével kapcsolatos javaslatot. 
Közülük csupán Orosz János - figyelmetlenségből vagy a frakciófegyelmet áthágva - és Holoda Attila képviselő urak támogatták az anyag napirendre tűzését, így a testület végül 6 igen, 4 nem és 1 tartózkodás mellett vitára bocsátotta az anyagot. 
Bár a vitában az Összefogás képviselői még egyetértésüket fejezték ki, végül mind ellene szavaztak.

A lakossági érdekeket szolgáló előterjesztést csak Kocsis Róbert, Majoros Petronella, Harsányi István és Jónás Kálmán képviselők támogatták, így az előterjesztés elutasításra került.

Döntésük rámutat arra, hogy az Összefogás képviselői nem akarják megismerni a már előző ciklusban elkészített látványterveket, továbbá megtagadják azt is, hogy azokat társadalmi egyeztetés céljából a lakosság és az árusok számára a tervezők bemutassák.

Az előterjesztés elutasításával előáll az a helyzet, hogy a beruházást segítő pályázat kiírásakor nem állunk készen arra, hogy eredményesen pályázzunk.

Az előterjesztés szövege az ide kattintva érhető el.