Labdarúgás: Nehéz szülés volt

A HSE a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság tizenkettedik fordulójában, ha nehezen is, de nyert. Az utolsó helyezett Téglási VSE otthonából sikerült elhozni a három pontot. 
Nehéz meccsre készültek játékosaink. No, nem azért, mert a tabella alján lévő Téglás félelmetes játékerővel rendelkezne, hanem azért, mert tudták az ellenfél deffenzív és olykor durva játékkal futballozik.

A taktika most is az volt a csapatunk részéről, hogy letámadva az ellenfelet, próbálják megzavarni a hazaiakat. Többé-kevésbé sikerült is megvalósítani a taktikát. A labdabirtoklása jó volt a HSE gárdájának, de az előre játékkal már megint akadtak gondok.

László Richárd menet közben változtatott. Ő maga előrelépett a középpályára, Éles Zoltán pedig vissza a védelem közepére. Egy bedobást követően jó húzásnak minősült a posztok cseréje.

László Richárd sarkallt egy labdát Kálmán Zoltánnak, aki szépen készítette le lövésre a játékszert az érkező Papp Zoltánnak. A fiatal játékos nem hibázott a lövésnél, s meg is volt az áhított vezetés a 23. percben (0-1).

Csakhogy innentől kezdve nem igazán forogtak veszélyben a kapuk. A hazai egylet egyáltalán nem volt helyzetben Bíró Tamás kapuja előtt. Igaz, a mieink legnagyobb lehetőségét is hárította a téglási védelem, amikor Butor Csaba lövését a gólvonalról vágták ki a védők.

A második félidőre több labda nélküli mozgást kért játékosaitól vezetőedzőnk, de ez nem igazán jött össze. Így aztán hiába nem volt gond továbbra sem a labdabirtoklással, helyzetbe nem igen kerültek labdarúgóink.

A Téglás is mindössze egyszer juthatott el kapunkig, de a lövés mellé ment, így megmaradt a soványka előny a végéig.

Akárhogy is volt, ezért az egygólos győzelemért is jár a három pont, amivel továbbra is az élmezőnyben van a HSE.

„Nagyon gyenge mérkőzésen vagyunk túl. De ahogy az lenni szokott, a kötelező győzelmek a legnehezebbek” – fogalmazott a találkozó után László Richárd.

Jegyzőkönyv
Téglási VSE – HSE 0-1 (0-1
vezette: Puskás Zoltán (Horváth Gábor, Nagy Tamás Mihály)

A Téglási VSE összeállítása: Kiss László – Csapó Attila, Bánfi Csaba, Nagy József, Lovas Máté (Lovas Gergő 83’), Nagy János, Danó Zsolt, Kapusi János, Horváth Péter, Nagy Gergő (Kapusi Tamás 71’), Danó Henrik. Vezetőedző: Szabó Imre.

A HSE összeállítása: Bíró Tamás László – Kereki Márk, László Richárd, Éles Zoltán, Szabó Gergely, Galgóczi Péter (Kiss Dániel 88’), Tóth Zoltán, Nagy Krisztián (Kunkli Bence 46’), Papp Zoltán, Kálmán Zoltán (Halász Attila 83’), Butor Csaba (Csuka Tamás 79’).

Gólszerző: Papp Zoltán (23’)
Sárga lap: Csapó Attila (18’), Nagy József (21’), Bánfi Csaba (59’), Kapusi János (90’) illetve Éles Zoltán (16’), Tóth Zoltán (35’).

Forrás: szole.info