2015. november 5-én a Hajdúszoboszlói Fidesz egy felhívást tett közzé facebook oldalán "Matematika és jogkövetés" címmel, amelyben az Összefogás jogsértésére hívták fel a figyelmet.
2016. január 17-én időközi választások elé néz Hajdúszoboszló 6. számú választókörzete. A hatályos törvény értelmében a kampány a választás napját megelőző 50. napon kezdődik. A törvény szövege pontosan rendelkezik arról, hogy mi számít kampányeszköznek. A mai napon megjelent a Hőforrás és Rákóczi utcák kereszteződésében egy molinó, mely egyértelműen a választói akarat befolyásolására alkalmas, ezáltal kihelyezése egyértelműen törvényellenes. 

Felmerül a kérdés, hogy a molinó kihelyezésére megbízást adónak a matematika vagy a jogszabályok betartása megy nehezebben? Polgármester Úr jogi végzettségű, így joggal feltételezzük, hogy ez a vonal rendben van. Ebben az esetben pedig csak a matematikai tudás - egy egyszerű kivonásról van szó - hiánya róható fel. Egy ilyen buta hiba elkövetése nem is meglepő egy olyan társaságtól, ahol a gazdasági döntések, ezáltal a matematika tótumfaktuma Orosz János.

A közösségi oldalon kialakult parázs vitában az Összefogás képviselői a jogsértésről próbálták elterelni a figyelmet, kisebb-nagyobb sikerrel. Közben kiderült, hogy a vitát kezdeményező létrehozott Kálmán Szoboszlai nevezetű állprofil mögött a  Hajdúszoboszlói színes ötletgazdája Buzási áll, aki köztudottan a napokban vette át azt a Hajdúszoboszlói Televíziót.