Egy helyi nő 2015. október 19-én 11 óra 32 perckor tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy hajdúszoboszlói otthonában élettársa kiabál vele. A rendőrök a helyszínre mentek és intézkedtek a férfival szemben, aki cselekményét abbahagyta. A járőrök a ház udvarán megláttak egy sérült kutyát, amelynek az egyik lábán fertőző, nem kezelt seb volt látható, amely miatt a kutya gazdáját meghallgatták. Az 54 éves nő a járőröknek elmondta, hogy az eb lábát egy másik kutyájuk leharapta. A helyi nő a kutya sebét ecetes vízzel és sebhintőporral kezelte, azonban nem intézkedett a házőrzője állatorvosi ellátásáról, így az állat maradandó egészségkárosodást szenvedett.
A rendőrök állatorvost hívtak a helyszínre, aki az elsődleges vizsgálatok alapján megállapította, hogy a kutya sérülése körülbelül 2-3 hete keletkezett.

Sz. Sándornét a járőrök bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a terhelttel szemben az állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

Amint az egy olvasónktól megtudtuk, és amelyet nem nagyon reklámozott eddig a média, a kutyus sorsa jobbra fordult, hiszen a Hajdúszoboszlói Kutyabarátok Egyesület vette magához, pontosabban annak az elnöke gondoskodik szomorú szemű kutyusról.

Amint azt megtudtuk néha ráférne a reklám a Hajdúszoboszlói Kutyabarátok Egyesületére is, hiszen ahogy azt megírták 40 állatról gondoskodnak, mindenféle támogatás nélkül.

Reméljük, hogy ezek után kinyílik az illetékesek szeme és akik tudnak hozzájárulnak az egyesület munkájának sikeréhez. 

Az egyesülettel a következőző linken tudják felvenni a kapcsolatot: http://szoboszloimentes.hu/

Forrás: Pólus Online