A rendelkezésre álló adatok szerint egy kapucnit és símaszkot viselő ismeretlen férfi január 9-én 10 óra 40 perc körüli időben fegyverrel vagy annak utánzatával bement egy hajdúszoboszlói italboltba. A férfi megfenyegette az eladót és a bevételt követelte. A megrémült nő a kasszában lévő pénzt átadta az elkövetőnek, aki a zsákmánnyal együttelmenekült a helyszínről. A bolt alkalmazottja ezután értesítette a bűncselekményről a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját.
A bejelentést követően a rendőrök azonnal jelentős erőkkel a helyszínre mentek és forró nyomon megkezdték az ismeretlen tettes beazonosítását és felkutatását. A Hajdú-Bihar megyei nyomozók a városban széleskörű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, valamint nyomkövető kutyát is indítottak.A beszerzett információkat követően a megyei rendőr-főkapitányság nyomozói és a helyi rendőrök az elkövetéstől számított hat órán belül azonosították és Hajdúszoboszlón elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 31 éves helyi férfit, akit előállítottak a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságra. A nyomozók Sz. Mátyást gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására. A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését elismerte.
A házkutatás során a rendőrök megtalálták és lefoglalták a bűncselekmény elkövetéséhez használt gáz-riasztó fegyvert, az eltulajdonított készpénz egy részét, valamint a gyanúsított símaszkját és az elkövetéskor használt ruházatát.

Forrás: www.haon.hu