Egy igazán kellemes, Létavértes jó hírét erősítő, telt házas rendezvényt tudhatunk magunk mögött. Az érdeklődő közönség 2016. január 23.-án a Létavértes Városi Könyvtár és Művelődési Ház szervezésében megtekinthette a
III. Határmenti Néptánctalálkozót, melyre a házigazda Villongó Táncegyüttes Villongó, és Cserebingó csoportjain kívül Debrecentől Nagyszalontáig 8 néptáncegyüttes felnőtt és ifjúsági csoportja mutatta meg tudását, legfrissebb produkcióit a szakértő zsűrinek, akik aztán a további fejlődés érdekében szakmai jó tanácsokkal látták el a csoportvezetőket.
A nagyérdemű közönség figyelmét Simándi László ceremóniamester vezette, a színvonalas produkciókat a Szeredás népzenei együttes muzsikája kísérte.

A táncosokat a műsor után vacsora, majd éjfélig tartó mulatság várta. Minden résztvevő széles mosollyal az arcán, és jóérzéssel a lelkében búcsúzott Létavértestől. 
A program támogatásáért, és gördülékeny lebonyolításáért szeretnénk köszönetet mondani Létavértes Város Önkormányzatának, az Arany János Általános Iskola technikai dolgozóinak, a Napközi Étterem dolgozóinak, a Dürüm Döner Büfének, a Rozsnyai Múzeumnak, a Létavértesi Szőlősgazdák Egyesületének, ezen belül Guba Csabának, Karcza Józsefnek, Nagy Imrének, Papp Sándornak, Papp Bálintnak, Puja Jánosnak, Nagy Dezsőnek, Barna Sándornak, Gáspár Mihálynak, Nyak Györgynek, a Létavértesi Polgárőrségnek, Boros - Szima Beátának, Juhász Zoltánnak, Máté Annának, Kulcsár Máténak, Guba Dánielnek, Zsíros Ágnesnek, Zilai Zsófiának, Nagy Noéminak, Zakota Gábornak, Máté Gábornak, Balogh Eszter Letíciának, Tatos Attilának, Nagy Attila Jánosnak, Papp Leventének, Bora Xavérnak, Bodnár Gergőnek, Andirkó Renátának, Balogh Sándornak, Gecző Gergőnek, a Villongó és Cserebingó csoportok táncosainak, és a gyerekek szüleinek!   
Balla Fruzsina