Emberölés előkészületének bűntette miatt vádat emelt és börtönbüntetés kiszabását indítványozta az ügyészség azzal a hajdúszoboszlói nővel szemben, aki tavaly nyáron a vasúti sínek közé feküdt 3 éves fiával. Az asszony így akart véget vetni mindkettőjük életének.

Dr. Pocsai Edit megyei főügyész tájékoztatása szerint a pszichiátriai kezelés alatt álló, rendszeresen italozó asszony gyermekének az anyai nagymama volt a gyámja (az anya állapota és életvitele miatt), azonban egy házban éltek.
A vádlott tavaly júniusban több pohár sör után egy, a szoboszlói vasútállomáshoz közeli édességboltba ment a gyerekkel, utána több órán át bolyongtak a városban. A nő közben is fogyasztott alkoholt, majd egy városszéli sörözőben tovább ivott volna – ha a pultos engedi. De mivel észlelte részegségét, nem szolgálta ki. Az asszony ezen annyira felbosszantotta magát, hogy egy vendéggel közölte, „megy a gyerekkel a vonat alá”. S valóban a sínek közé feküdt, miközben a kisfiú ott volt mellette.
A söröző alkalmazottja értesítette a rendőrséget, a járőrök pedig rövid időn belül a helyszínen teremtek. 19 óra 28 perckor a vádlottat és gyermekét biztonságba helyezték, jóval azelőtt, hogy a következő vonat 18 perc múlva megérkezett.
A bűncselekmény után a kiskorút a gyámhivatal kiemelte a családból, egyidejűleg megállapította: a gyermek családba fogadó gyámjának gondozási, nevelési joga, továbbá az anya szülői felügyeleti joga továbbra is szünetel. Ezt követően a Hajdúszoboszlói Járásbíróság a gyámhivatal keresete alapján jogerős ítéletével megszüntette a vádlott szülői felügyeleti jogát.

www.haon.hu