Egyelőre úgy tűnik, egy autó kereke okozott hármas halálos balesetet Derecske és Berettyóújfalu között.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján szombat éjszaka, a 47-es főúton, Derecske és Berettyóújfalu között, eddig tisztázatlan körülmények között egy tehergépkocsi és egy személygépkocsi összeütközött. Az elsődleges vizsgálatok arra utalnak, hogy a személygépkocsi sofőrje azért vesztette el uralmát autója fölött, mert az előtte haladó külföldi jármű egyik kereke kirepült a helyéről és neki csapódott autójának.

A személyautóban négyen utaztak, ők a DVSC-TVP honlapjának tájékoztatása szerint a Loki női kézilabda csapatának békéscsabai mérkőzéséről utaztak hazafelé.. Az ütközés olyan erejű volt, hogy közülük hárman a helyszínen belehaltak sérüléseikbe, egy ember pedig súlyos sérüléseket szenvedett. Őt berettyóújfalui, hajdúszoboszlói és püspökladányi hivatásos tűzoltók, a megyei műveleti szolgálat irányítása mellett feszítővágó segítségével szabadították ki az összeroncsolódott járműből. A műszaki mentés és helyszínelés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

A forgalmat Derecskénél, illetve Berettyóújfalunál elterelték. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Szentgyörgyi János, a Kenézy-kórház szóvivője elmondta: a baleset egyetlen túlélőjét éjfél körül szállították be hozzájuk több súlyos sérüléssel. Azóta megműtötték a törött combcsontját. A sérültnek a válla is eltört több helyen, ezeket az operációkat később hajtják végre. A férfi állapota stabil.