A magyar-román határon egyedül a Létravértes-Székelyhíd határátkelő nem üzemel éjjel-nappal. Ennek okát próbáltam kideríteni Kulcsár Gergely képviselőtársammal közösen benyújtott és a belügyminiszternek szóló írásbeli kérdésünkben. A határátkelő nyitvatartását illetőlen több helyi lakos keresett meg minket panaszával. Pintér Sándor miniszter úr válaszában azonban hangsúlyozza, hogy a határátkelő csekély forgalmú és a jelenlegi nyitvatartás kielégíti a helyi igényeket. Jelezte továbbá, hogy az illetékes hatóságokhoz ez ügyben nem érkezett panasz.

Írásbeli kérdésünk elérhető: http://www.parlament.hu/irom40/08759/08759.pdf

Pintér Sándor válasza pedig itthttp://www.parlament.hu/irom40/08759/08759-0001.pdf


Nincs igény 0-24 órás határátkelésre LétavértesnélLegalább is Pintér Sándor szerint. Aki ehhez azt is gyorsan hozzátette Kulcsár Gergely képviselőtársammal közösen benyújtott írásbeli kérdésünkre adott válaszában, hogy soha senki nem is kérte még tőlük azt, hogy e határátkelő is éjjel-nappal működjön. Ami egyrészt azért furcsa, mert minket viszont többen is megkerestek ez ügyben az elmúlt hetekben, hónapokban, mondván, nekik este 22 és reggel 6 óra között, amikor a Létavértes-Székelyhíd határátkelő nincs nyitva 50 km-t kell kerülni Érmihályfalva irányába. Másrészt a román-magyar határvonalon a létavértesi az egyetlen átkelő, ami nem tart nyitva éjjel-nappal.
Arról, hogy ha lenne rá igény, akkor 0-24 órássá tennék-e a határátkelést miniszter úr sajnos nem írt a válaszában. Mindenesetre javaslom, akit érint az ügy, küldjön egy ímélt a Hajdú-Bihar Megyei Rendőrfőkapitányságnak, hátha lesz foganatja: hajdumrfk@hajdu.police.hu