A magyar versenyző parádésan teljesített junior műkorcsolya és jégtánc világbajnokságon. Élete legjobb eredményét érte el.
Az utolsó napjához érkezett a debreceni Főnix Csarnokban zajló junior műkorcsolya és jégtánc világbajnokság. A nők kűrjében Tóth Ivett a rövidprogram után a 15. helyről indult és ez már önmagában jelentős előrelépésről tanúskodott a tavalyi 28. helyezéséhez képest. Ivett azonban nem elégedett meg ennyivel és ígéretét tartva fantasztikus kűrrel rukkolt elő.

Tóth Ivett bravúrosan szerepelt
Tóth Ivett bravúrosan szerepelt
Egy váratlan esemény is befolyásolta a végső eredményét. A rövidprogram után első helyen álló orosz Fedicskina a száraz bemelegítés során, pár perccel a jégre lépés előtt megsérült a bokáján és vissza kellett lépnie, ami Ivettnek plusz egy helyet jelentett és így a vb 8. helyén zárta a versenyt negyedik junior vb szereplése alkalmával. A szabadkorcsolyázásban a hetedik lett.

- Úgy éreztem, most fejben is nagyon ott voltam, jól tudtam koncentrálni. Hihetetlenül örülök a pontjaimnak is, idén még ennyire soha nem korcsolyáztam ilyen jól – nyilatkozta a magyar lány. – Csodálatos volt a közönség is, minden ugrásnál érzékeltem a szeretetüket. Már a program első fele is elég jól sikerült, a második felében pedig végig vitt a zene lendülete. Nagyon jól éreztem magam, hihetetlenül boldog vagyok.

Sebestyén Júlia, Tóth Ivett edzője elmondta: tanítványa feszült volt a rövid program előtt, látszott rajta, és ezt a helyzetet nem tudta kezelni. Nagy volt rajta a nyomás, de most végre bizonyíthatott – önmagának is. Junior világbajnokságon 103 pontot kapni remek eredmény.

A világbajnoki címet a Marin Honda szerezte meg, japán siker a nőknél utoljára 2010-ben született.

A végeredmény:

1. Marin HONDA (japán) 192,98
2. Maria SZOTSZKOVA (orosz) 188,72
3. Wakaba HIGUCHI (japán) 183,73

8. TÓTH Ivett (magyar) 153,70