Belefulladt saját medencéjébe a DVSE a szolnokiak ellen

A bajnoki címvédő Szolnok könnyedén, 23-7-re nyert a Debrecen vendégeként a férfi vízilabda ob I szombati játéknapján.
Az E.ON férfi OB I alapszakaszának ötödik fordulójában a Debrecen vízilabdacsapata a klasszisokkal teletűzdelt, bajnoki címvédő Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP együttesét látta vendégül a Debreceni Sportuszodában.

A hajdúsági pólósok a szezon első mérkőzését vívták hazai környezetben. A mérkőzés előtt Váróczy Zoltán, a Debreceni Vízilabda Klub gazdasági alelnöke köszöntötte Fekete Gergőt a debreceniek saját nevelésű tehetségét, aki a magyar korosztályos válogatott legifjabb tagjaként szerzett bronzérmet a nyári, montenegrói ifjúsági világbajnokságon.

A meccset esélyeshez méltóan kezdték a vendég Tisza-partiak, előbb Jansik Dávid szerzett vezetést a szolnokiaknak, majd Ugo Crousillat ejtett egy gyönyörű gólt a debreceni Lévai Márton kapujába. A hajdúságiak szlovák centere, Lukas Durik szépített, ám rögtön újabb két szolnoki talált be, Mezei Tamás és Varga Dénes, Szőke Szabolcs fórgóljára pedig Aaron Younger és Hangay Zoltán felelt. A végére még futotta egy cívisvárosi találatra, Süveges Máté váltotta gólra a házigazdák emberelőnyös helyzetét, 3-6.

A második és a harmadik etapban tovább záporoztak a szolnoki találatok, Cseh Sándor csapata tízszer, míg Komlósi Péter és Kis István legénysége háromszor volt eredményes – Tóth Péter, a saját nevelésű reménység, Fekete Gergő, valamint az olasz Tomasso Busilacchi voltak eredményesek, 6-18.

A negyedik felvonásban a hazai kapuban Lévai Mártont a debreceni Kaszanyi Roland váltotta. Ezúttal egy debreceni és öt szolnoki gól született, itt Kuncz Tamás, ott pedig Fülöp Bence kétszer, Varga Dénes, Jansik Szilárd és Hangay Zoltán egyszer-egyszer volt eredményes.

A hajdúságiak legközelebb két hét múlva, november 5-én szállnak vízbe: a Szeged együttesét fogadják a hajdúsági fővárosban (18 óra).

E.ON férfi ob I, 5. forduló:

Debreceni VSE – Szolnoki Dózsa-Közgép 7-23 (3-6, 2-5, 1-7, 1-5)

Debreceni Sportuszoda, 300 néző. Vezette: Székely B., Lázár A.
DVSE: Lévai – Kállay, Durik 1, Tóth P. 1, Süveges 1, Szőke 1, Sergi Mora – csere: Smitula, Kuncz 1, Somlai, Müller, Fekete 1, Busilacchi 1. – Edző: Komlósi Péter, Kis István.
Szolnok: Nagy V. – Gocic, Vámos, Varga D. 4, Kis G. 2, Fülöp 4, Jansik 2 – csere: Crousillat 1, Hangay 4, Mezei 1, Aleksic 1, Younger 4. – Edző: Cseh Sándor.

Gól – emberelőnyből: 10/4, ill. 11/6.
Gól – büntetőből: 0/0, ill. 0/0.
Kipontozódott: Süveges Máté, ill. – .

Komlósi Péter:
- A három pont sorsa nem volt kérdéses. Azt kértem a csapattól, hogy az eredmény alakulásától függetlenül minden játékszituációban nyújtsák a maximumot. Egy sportolónak ünnep kell, hogy legyen egy ilyen szintű csapat ellen játszani.
Cseh Sándor: 
– Nem számítottam rá, hogy Debrecenben húsz gól felett tudunk lőni. Kértem, vegyük komolyan a mérkőzést, mert sok idő múlva játszunk legközelebb.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések