Főszerepben a food truck: kézműves ételek, sörök, borok Debrecenben

Nyakunkon az első Big Forest Food Fest. Utánajártunk, mire lehet számítani az októberi gasztrofesztiválon!
Az október 7-i hétvégén biztosan nem maradunk se éhen, se szomjan, ugyanis érkezik a debreceni Nagyerdőre a Food Truck karaván. A Big Forest Food Fest szervezőjével, Csendes Attilával beszélgettünk, mire is lehet számítani ezen a hétvégén.

Csendes Attila neve valószínűleg ismerős lehet a debrecenieknek, övé ugyanis a belvárosban a Volt egyszer nevű kávézó, ami már 2 éve működik. Attila azt mondta lapunknak, hogy a fesztivál szervezésének az ötlete már régen megfogant benne, csak a kivitelezésre kellett várni. "Budapesten dolgoztam, ahol nagyon sokat tanultam a vendéglátásból, rengeteg rendezvényt szerveztünk és volt szerencsém a miskolci Sörfesztivál koordinálási munkálataiba is belepillantani. Ezt a feladatot mi választottuk magunknak, sok munkával és odaadással jár, amiben a feleségem támogatása elengedhetetlen" - fogalmazott.

Kíváncsiak voltunk arra, miben lesz más a Big Forest Food Fest, mint a többi gasztrofesztivál. "A food truck-ok erősödése szemmel látható, ma már szinte nincs olyan rendezvény tőlünk nyugatabbra, ahol ne tűnne fel 1-1 autó, amiből minőségi ételt árulnak, elérhető árakon. Ezekkel a kocsikkal szeretnénk megismertetni a debrecenieket" - tudtuk meg Csendes Attilától.

Mint mondja, az volt a koncepció, hogy az ország különböző pontjairól érkezzenek a truck-ok és a változatos programokkal minden korosztályt megcélozzanak. A Big Forest Food Fest-en 14 food truck várja majd az érdeklődőket.

A kiállítók között lesz, aki hamburgerrel készül, de akad olyan is aki tésztát, hot-dogot, rántott sajtot, kolbászt, lángost, fánkot, francia palacsintát készít. A szervezők ezen felül gondoltak a gluténérzékenyekre és a vegetáriánusokra is, így nekik és érdemes lesz kilátogatniuk a Nagyerdei Víztoronyba. De nem csak ennivaló lesz, ihatunk majd kézműves limonádékat, teákat, smoothie-kat, söröket, borokat és pálinkákat is.

A kísérőprogramok között találunk jógát kezdőknek és haladóknak, pénteken utcazenészek, koncertek és Dj-k várják a kilátogatókat. Szombaton gyerekprogramok, kézműves foglalkozások, konga show, gitárosok, koncertek, divatbemutató és DJ szórakoztatja a vendégeket. Vasárnap pedig még több gyerekprogrammal, táncversennyel - szülők és a kicsik részére - , zenészekkel és koncerttel készülnek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések