Diákok a rászorulókért. Debrecenben elsőként csatlakozott a felsőjózsai Gönczy Pál Általános Iskola a Debrecen Bike Maffia civil szervezet érzékenyítő programjához. A kezdeményezés célja az, hogy a tanulók egy-egy szendviccsel segítik az utcán élők életét, illetve azon szállók munkáját, amik alapvetően étkezést nem tudnak biztosítani a hajléktalanoknak. Idén ezzel a felhívással kezdődött el a Gönczy-hét.
Percek alatt megtelt a Gönczy Pál Általános Iskola aulájába kihelyezett doboz szendvicsekkel. A Debrecen Bike Maffia civil szervezet felhívására vittek magukkal a diákok eggyel több harapnivalót hétfő reggel. Papp Petra például szalámis szendvicset tett a dobozba, és kivit is, hogy „jó napjuk legyen” a hajléktalanoknak.

A segélyakcióhoz az intézményi tanács vezetőjének javaslatára csatlakozott az általános iskola, a debreceni oktatási intézmények közül elsőként. Burger Angéla Erzsébet iskolaigazgató úgy fogalmazott, ezzel is szeretnék népszerűsíteni a gyerekek között az önkéntességet és tudatosítani azt, hogy segíteni jó dolog.

Az iskolában több mint kétszáz szendvics gyűlt össze. Ezeket a civil szervezet önkéntesei rendezték össze, majd egy kis talicskára pakolták fel. A szemerkélő eső ellenére is biciklivel vitték el az ételt a hajléktalanoknak.

A szállítmány végül a Refomix Kft. Petőfi téri éjjeli menedékhelyére érkezett meg. Az önkéntesek szerint a Gönczy diákjai várakozáson felül teljesítettek. Molnár Ágnes elmondta, őket is meglepte, hogy ennyi szendvics gyűlt össze. Mint megtudtuk, jövő héten már egy másik iskolában gyűjtik a szendvicseket, s abban bíznak, ott is hasonló sikere lesz az akciónak.

A szendvicseket délután és este fogyaszthatják majd el az éjjeli menedékhelyére betérő hajléktalanok.