Debreceni születésű fotóművész, Fátyol Viola nyerte a Capa-nagydíjat

Cívisvárosi születésű alkotó, Fátyol Viola nyerte vámospércsi témájú fotósorozatával a Capa-nagydíjat, melyet az idén osztottak ki második alkalommal.
A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ a magyar fotográfia területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó alkotók munkájának elismeréseképpen 2014-ben alapította meg az 5 millió forint összdíjazású Robert Capa Magyar Fotográfiai Nagydíjat, melynek odaítéléséről a magyar és nemzetközi szakemberekből álló zsűri két lépcsőben döntött.

A májusban megnevezett három, 500-500 ezer forintos ösztöndíjban részesült alkotó elmúlt féléves munkáját értékelve döntött végül a zsűri Fátyol Viola projektje mellett. Így a fotográfus a díj történetében másodikként vehette át a Capa-nagydíjat, és ezzel további 3,5 millió forintos pénzjutalomban részesült a Robert Capa születésének 103. évfordulója alkalmából rendezett ünnepélyes díjátadón, október 21-én a Capa Központban – olvasható az intézet aznap kiadott közleményében.

Fátyol Viola díjnyertes – Ha van szíved, neked is fáj, amit velem tettél című – anyaga a Vámospércsi Népdalkör tagjainak mindennapjaiba enged bepillantást.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések