Hosszú tincseitől is szívesen megválik a debreceni Aranyanyu-jelölt jótékony célból

A 27 éves lány minden szabadidejét a jótékonykodásnak szenteli. Orvos szeretne lenni. A pályázatra nővére nevezte be.
A 27 éves debreceni orvostanhallgatót, Balogh Enikőt is jelölték idén Richter Aranyanyu Díjra, egészségügyi dolgozó kategóriában. A fiatal lányt nővére, Bodó Ágnes nevezte be a megmérettetésre a fáradhatatlan tevékenységeinek elismeréseként, az ötletet pedig barátjuk, Andrádi Zsanett is támogatta. Enikőt nagyon meglepte a jelölés, ugyanis a testvére a tudta nélkül tette meg a szükséges lépéseket. Nagyon örült a kezdeményezésnek és izgatottan várja a gálát, hiszen a zsűritagok között egyik nagy kedvence, Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző  is szerepel.

Enikő jótékonyság iránti fokozott érdeklődése egészen fiatalon megmutatkozott: már általános- és középiskolában is aktívan bekapcsolódott mindenbe, ott segített, ahol tudott, gyermekkora óta tudta, hogy orvosi pályára készül. Ez a tettre kész hozzáállás egyetemi éveit is végigkísérte. Az első jelentősebb megmozdulása során gyermekkori haját ajándékozta el parókakészítés céljából egy leukémiás kislánynak, akinek a kezelése során kihullott a haja. Ennek már négy éve, azóta megállíthatatlan a fiatal debreceni medika, két évvel ezelőtt szintén levágatta hosszú tincseit a nemes cél érdekében.
De nem ez az egyetlen jótétemény az elmúlt évekből: Enikő örömmel emlékszik vissza arra, amikor egy gyermekotthonban élő kislány hálából nekiadta a karkötőjét. Vagy arra, amikor egy félmaraton után megérkezve a célba arra gondolt, hogy az adományok a gyerekekhez jutnak el, vagy amikor kórházban látogattak meg kis betegeket sportolókkal, zenészekkel együtt. „Aki sokat jótékonykodik, jóval boldogabb ember, mint az átlag, hiszen sok mindent visszakap az élettől” – tette hozzá a fiatal medika. A jövőben szeretne minél gyakrabban kórházlátogatásra indulni az ismert személyiségekkel, köztük Berki Krisztián tornásszal, valamint Risztov Éva és Papp Márk úszókkal. A karácsony közeledtével is sok tervvel állt elő: kutyaotthonoknak is szeretne segítséget nyújtani.

Mint elmondta, ez tölti ki a szabadidejét, a segítést pihenésként fogja fel. „Teljesen feltölt az, ha láthatom, hogy segítettem egy másik emberen, ezek pedig apró dolgok. Elmenni egy futóversenyre jótékony célból, vagy felolvasni a gyerekeknek olyan semmiségek, amit bárki meg tud tenni, ha akar” – fejtette ki a Dehir.hu megkeresésére az Aranyanyu-jelölt. Enikő barátait, ismerőseit is igyekszik buzdítani arra, hogy segítsenek másokon: volt, hogy váltó futóversenyre toborzott csapattársakat, máskor pedig hajadománnyal keresték meg a segíteni vágyók.

A Richter Aranyanyu Díjat 2011-ben alapították, a kezdeményezés célja a nők társadalmi megbecsülésének növelése volt. A névben szereplő „anyu” egyébként egy szimbolikus anyaságra utal: nem feltétel a jelöltséghez az, hogy valakinek legyen gyermeke. Az idei jelöltek közül Enikő az egyik legfiatalabb, három másik hölggyel egy kategóriában várja izgatottan a november 10-i gálát, ahol kiderül, kik részesülnek díjban. Balogh Enikőre október 30-ig lehet szavazni az aranyanyu.hu-n.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések