A település idén ünnepli „Költő” Nagy Imre születésének 120. évfordulóját.
Ebből az alkalomból a berettyóújfalui Bihari Múzeum és Sárrétudvari önkormányzata Mezei virágok címmel verseskötetet adott ki a költő eddig nyomtatásban meg nem jelent verseiből. A kötetet október 17-én ünnepélyes keretek között adták át az olvasóközönségnek.

Kiss Tibor polgármester köszöntőjében méltatta Nagy Imre munkásságát és azt az összefogást, amivel a rendezvény megvalósulhatott. Galánfi András előadóművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja Tücsök a máglyán című előadásával idézte meg a paraszti élet világát, és számos Nagy Imre verset hallhatott a közönség tőle. Szémánné Veres Gabriella irodalmi muzeológus-könyvtáros előadásában megelevenedett a két világháború közötti cseléd-és napszámos sors sanyarú világa, és előadását a költő ide kapcsolódó verseiből vett idézetekkel színesítette. Tódor Györgyné középiskolai magyar tanár és a szerepi Rácz Endre költő egy-egy verssel tisztelgett a jeles évforduló előtt. Utóbbit a Csenki Imre Alapfokú Művészeti Iskola rézfúvós együttese kísérte.

Az évforduló kapcsán egy ideiglenes kiállítás is nyílt a költő hagyatékából, az ünnepség előtt pedig megkoszorúztuk a sárrétudvariban található sírját.