Leonel Pontes a jövőben bízik

A 13. fordulóban 13 pontra nőtt a Loki hátránya a listavezetővel szemben, míg a kiesőzóna mindössze 3 pontnyi közelségbe került.
A labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában a listavezető Vasas addigi tíz pont előnyét tizenháromra növelte a Lokival szemben, köszönhetően annak, hogy a nyári fővárosi 3-1 után szombaton este a Nagyerdőn is legyőzte a DVSC együttesét (2-1).

Az angyalföldiek két sérült csatáruk, Ádám és Remili nélkül is hatékonyak voltak, s szervezett játékukkal bezsebelték a győzelmet a helyzeteit elpuskázó debreceni csapat ellen.

Így látták a meccset az edzők.

Michael Oenning (Vasas):
- A mérkőzés előtti néhány nap nem úgy zajlott, ahogy egy edző megálmodja, hiszen két kulcsjátékosom is kiesett. Úgy gondoltam, ebben a csatárhiányos helyzetben a középpályát kell megerősítettem kreativ szellemű, stabil játékosokkal, s a terv valóra is vált, mert a védősorból előre hozott Korcsmár, valamint Czvitkovics jól megoldotta ezt a feladatot. Két fiatal focistám, Murka és Kleisz az elvárthoz képest is túlteljesített. A Debrecen szokásához hűen nagy nyomást gyakorolt a meccs elején, de skerült megakadályoznunk őket a góllövésben. A mi első találatunk fontos időpontban, közvetlenül a szünet előtt jött, ez pszichológiai előnyt jelentett. Miként a második is, hiszen gyorsan tudtunk válaszolni a Debrecen egyenlítésére. Megjegyzem, hogy a szünetben figyelmeztettem csapatomat, hogy Holmannak túl sok helyet hagyunk, mégis ő talált a kapunkba … Örülök, hogy ismét előnyt szereztünk, s ezt a meccs végéig meg tudtuk tartani, noha a hazaiak nagy erőkkel rohamoztak az újbóli egyenlítésért. Sportszerű, jó mérkőzést vívtunk, örülök az eredménynek.

Leonel Pontes (DVSC):
- Először is köszönet illeti a nézőket, hogy a korábbinál nagyobb számban jöttek ki a mérkőzésre. Azt gondolom, ha nem is a teljes 90 perc idején, de a találkozó nagy részében, jó minőségű focit, harcos Lokit láthattak. A ma nyújtott meccs színvonala még több nézőt is megérdemelt volna. Talán ha még nagyobb hangzavart kelt a saját publikumunk, többre lettünk volna képesek… A Vasas egy általunk elvesztett labdából jutott vezetéshez. Kiegyenlítettünk, de a Vasas perceken belül ismét előnybe került. A csapatom nagy erővel küzdött, s rengeteg lehetőségünk volt az egyenlítésre. A fővárosiak hatékonyabban használták ki a helyzeteiket, de mindenképpen dicsérem a játékosaim hozzáállását, a harcosságunkat. Ez az az út, ami a jövőben változtat az eredményességünkön. A mostani játékunknál többet tudunk, jobbak vagyunk, s de ezt ki is kell hozni a magunkból, be kell lőni a helyzeteket.

A tabella:
1. Vasas - 28 pont
2. Videoton - 23
3. Ferencváros - 22
4. Swietelsky-Haladás - 21
5. Budapest Honvéd - 18
6. Újpest FC - 17
7. Mezőkövesd Zsóry - 16
8. MTK Budapest - 16
9. Debreceni VSC - 15
10. Gyirmót FC - 13
11. Diósgyőri VTK - 12
12. Paksi FC - 12

A 14. forduló programja
október 29., szombat:

Honvéd – Haladás - 15.30
Diósgyőr – Ferencváros - 17.30
Paks – Újpest - 18 óra
Vasas – Videoton - 18 óra
Gyirmót – DVSC - 18 óra
Mezőkövesd – MTK - 18 óra

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések