Megvan Hajdú-Bihar legszebb fekvésű falva

Magyarország legszebb fekvésű faluját kezdte el keresni nemrégiben az Origo. Az első fordulón már túl is vagyunk, hamarosan versenybe száll egymással a 19 megyei nyertes. No de vajon ki melyik települést szavazták meg a legszebb fekvésű falunak Hajdú-Bihar megyében az olvasók?
Az első fordulóban minden megyéből 3-3 település vett részt a szavazáson, azaz összesen 57 falu vágott neki a játéknak. Az indulókat a megyei közgyűlések munkatársai és turisztikai szakemberei javasolták az Origónak. A játékban csakis falvak szerepelhettek, városokat nem lehetett nevezni. Hajdú-Biharból Bakonszeg, Hortobágy és Tiszagyulaháza indult el a Magyarország legszebb fekvésű falva címért.

A napokban lezárult a játék első köre, és kiderült, hogy melyik település képviseli megyénket a második fordulóban, ahol a 19 megyei győztes méri össze erejét. A hajdú-bihari települések valamelyikére összesen 12781-en szavaztak, a voksok 44%-át, egész pontosan 5601 szavazatot kapott Hortobágy. Ezzel ez település lett Hajdú-Bihar legszebb fekvésű falva. A nyertes mögött 5%-al lemaradva, 5021 szavazattal – második lett Tiszagyulaháza, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára, 2159 szavazattal, Bakonszeg állt fel.

A második fordulót várhatóan október első hetében indítja el az Origo, ide minden egyes megye legjobbja, azaz 19 falu kerül. A végszavazás első három helyezettjéről pedig helyszíni riport készül majd.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések