Papp László: a nem szavazat Debrecen jövője miatt is fontos

Papp László, Pósán László, Halász János és Kósa Lajos is bizakodóan nyilatkozott, a nemek győzelmét várva, miután szavazott.

Ez a népszavazás egyértelmű választ adhat arra a kérdésre: van-e joga bárkinek egy másik ország területére, ki tudja, honnan, ellenőrizetlenül érkezett külföldieket betelepíteni – mondta el Papp László, miután leadta szavazatát.
A polgármester hozzátette: Magyarországnak ebben a kérdésben egyértelműen nemet kell mondani.

- Bízom abban, hogy a nemek fölényes győzelmét hozza a mai nap. Ez fontos Debrecen jövője, biztonsága, stabil, kiegyensúlyozott fejlődése szempontjából, de fontos Magyarország és Európa szempontjából is – közölte Debrecen első embere.

Pósán László, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője szintén még délelőtt adta le szavazatát. A kormánypárti politikus elmondta: kulcsfontosságú a mai nap, ami hosszú távra meghatározhatja Magyarország jövőjét.
- Remélem, nagyon sok ember átérzi ennek a súlyát és felelősségét, elmegy és nemmel szavaz – hangsúlyozta Pósán László.

Halász János, a Fidesz parlamenti frakciószóvivője a szavazása után elmondta: egyértelmű döntésre számít, arra, hogy a nemek győzelme esetén nagyon erős, demokratikus felhatalmazása lehet a Parlamentnek és a kormánynak.
- Arra lesz felhatalmazásunk, hogy ne engedjük Brüsszel esztelen kötelező betelepítési terveit megvalósulni Magyarországon – zárta szavait Halász János.

Kósa Lajos, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője arra mutatott rá, hogy a részvételtől függetlenül mindenképpen lesz jogi következménye a népszavazásnak. Ha az igenek lesznek többségben, lemond a kormány és mandátumáról a Fidesz-frakció.
- De, ha a nemek győznek, a kormány olyan jogalkotásba kezd, ami megakadályozza a kötelező betelepítést –  közölte Kósa Lajos.