Sajnos nem tudtuk legyőzni a Szolnokot

A Szolnok erőfölénye hamar megmutatkozott a találkozón.
Az E.ON Férfi OB I Osztályú Országos Bajnokságának első hazai mérkőzésén a DVSE csapata a tavalyi bajnok Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP alakulatát fogadta a Debreceni Sportuszodában szombat délután.

A találkozó első negyedében a vendégek emberelőnyből szereztek vezetést Jansik Dávid góljával, majd Ugo Crousillat bizonyult eredményesnek. A hazaiaktól Lukas Durik talált be a szolnoki kapuba, ám hamar megérkezett a válasz, Mezei Tamás és Varga Dénes is feliratkoztak a góllövők közé. A piros-fehérektől Szőke Szabolcs szépített emberelőnyből, ám Aaron Younger és Hangay Zoltán bebiztosította a Szolnoknak a vezetést. Az első negyed végül Süveges Máté emberelőnyös góljával ért véget, 3–6.

A második játékrészben tovább folytatta remeklését a Cseh Sándor által irányított bajnokcsapat, először Milan Alekszics, majd Younger, Varga Dénes és Fülöp Bence remekelt. Komlósi Péter tanítványai igyekeztek szépíteni, először Tóth Péter váltotta gólra a csapat emberelőnyös lehetőségét, majd debreceni nevelésű Fekete Gergő varrt be egy gólt a Nagy Viktor által védett szolnoki kapuba. Végül Kis Gábor felelt a két cívisvárosi találatra, így a csapatok 5–11-es szolnoki vezetéssel vonultak el a nagyszünetre.

A térfélcserét követően még tovább nőtt a vendégek előnye, hét gólt lőttek a cívisvárosiaknak, míg a DVSE egyetlen találatát a negyed végén Tomasso Busilacchi jegyezte, 6–18.

A záró játékrészben öt találatot szerzett Cseh Sándor csapata, a hazaiak próbáltak szépíteni az eredményen, végül Kuncz Tamás szerezte a DVSE utolsó gólját, így a találkozó 7–23-as Szolnoki győzelemmel zárult.

A DVSE legközelebb november 5-én 18 órától a Szeged alakulatát fogadja a Debreceni Sportuszodában.

E.ON Férfi OB I Osztályú Országos Bajnokság, Alapszakasz – A csoport – 5. forduló
Debrecen-Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP 7–23 (3–6, 2–5, 1–7, 1–5)

G.: Kuncz T., Szőke Sz., Süveges M., Tóth P., Fekete G., Durik., Busilacchi, ill. Hangay Z., Fülöp B., Varga D., Younger 4–4, Jansik D., Kis G. 2–2, Mezei T., Alekszics, Crousillat.

0 Megjegyzések

Hirdetés