Sajnos nem tudtuk legyőzni a Szolnokot

A Szolnok erőfölénye hamar megmutatkozott a találkozón.
Az E.ON Férfi OB I Osztályú Országos Bajnokságának első hazai mérkőzésén a DVSE csapata a tavalyi bajnok Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP alakulatát fogadta a Debreceni Sportuszodában szombat délután.

A találkozó első negyedében a vendégek emberelőnyből szereztek vezetést Jansik Dávid góljával, majd Ugo Crousillat bizonyult eredményesnek. A hazaiaktól Lukas Durik talált be a szolnoki kapuba, ám hamar megérkezett a válasz, Mezei Tamás és Varga Dénes is feliratkoztak a góllövők közé. A piros-fehérektől Szőke Szabolcs szépített emberelőnyből, ám Aaron Younger és Hangay Zoltán bebiztosította a Szolnoknak a vezetést. Az első negyed végül Süveges Máté emberelőnyös góljával ért véget, 3–6.

A második játékrészben tovább folytatta remeklését a Cseh Sándor által irányított bajnokcsapat, először Milan Alekszics, majd Younger, Varga Dénes és Fülöp Bence remekelt. Komlósi Péter tanítványai igyekeztek szépíteni, először Tóth Péter váltotta gólra a csapat emberelőnyös lehetőségét, majd debreceni nevelésű Fekete Gergő varrt be egy gólt a Nagy Viktor által védett szolnoki kapuba. Végül Kis Gábor felelt a két cívisvárosi találatra, így a csapatok 5–11-es szolnoki vezetéssel vonultak el a nagyszünetre.

A térfélcserét követően még tovább nőtt a vendégek előnye, hét gólt lőttek a cívisvárosiaknak, míg a DVSE egyetlen találatát a negyed végén Tomasso Busilacchi jegyezte, 6–18.

A záró játékrészben öt találatot szerzett Cseh Sándor csapata, a hazaiak próbáltak szépíteni az eredményen, végül Kuncz Tamás szerezte a DVSE utolsó gólját, így a találkozó 7–23-as Szolnoki győzelemmel zárult.

A DVSE legközelebb november 5-én 18 órától a Szeged alakulatát fogadja a Debreceni Sportuszodában.

E.ON Férfi OB I Osztályú Országos Bajnokság, Alapszakasz – A csoport – 5. forduló
Debrecen-Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP 7–23 (3–6, 2–5, 1–7, 1–5)

G.: Kuncz T., Szőke Sz., Süveges M., Tóth P., Fekete G., Durik., Busilacchi, ill. Hangay Z., Fülöp B., Varga D., Younger 4–4, Jansik D., Kis G. 2–2, Mezei T., Alekszics, Crousillat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések