Csütörtöktől szombatig az ország egyetemi színjátszó színtere Debrecenre figyel: kezdődik a IV. Debreceni Egyetemi Színjátszó Találkozó.
Magyar, angol és orosz nyelvű darabokat is láthat a közönség az egyetemi színházak országos találkozóján, amelyen a debreceni színházi műhelyek mellett pécsiek és szegediek is bemutatkoznak. Csütörtök este máris ősbemutatóra készülnek a színészek: a Kvazár eseménytér és a Debreceni Egyetemi Színház közös produkciójában tekinthető meg a Nagyerdei Víztoronyban Formanek Csaba rendezése, a Kirké.

Habár hivatalosan ez a negyedik Debreceni Egyetemi Színjátszó Találkozó, valójában már hatodik alkalommal hívjuk össze a város és az ország figyelemreméltó társulatait, aminek évről évre nő a közönsége. Idén is több helyszínen rendezzük a végig ingyenesen látogatható előadásokat: a Debreceni Egyetem Főépületében a Studio 111-es teremben, a nagyszínpad felállítására is alkalmas egyetemi templomban, és a Nagyerdei Víztoronyban. A pécsi Janus Egyetemi Színház Moliére-darabját, A mizantrópot pedig a Csokonai Színház támogatásának köszönhetően a Horváth Árpád Stúdiószínházban mutathatják be a társulat – tájékoztatott Lakó Zsigmond főszervező, Debreceni Egyetemi Színház vezetője.

A csütörtöktől szombatig tartó program tizenkét színpadi előadása mellett tréninget és színházszakmai beszélgetéseket is szerveztek a résztvevőknek.

A IV. Debreceni Egyetemi Színjátszó Találkozó megnyitóját október 20-án, csütörtökön 17 órától rendezik a Debreceni Egyetemi Református Templomban, majd debreceni Criminalz in Love társulat adja elő George F. Walker: Criminals in Love című darabját.