Ugrálóvárral, mászófallal és színes programokkal várták a tócóskerti gyerekeket

Őszi családi napját rendezte meg a Forrás Lelki Segítők Egyesülete szerdán a Tócóskertben, tevékenységének megismertetésére és a közösség összekovácsolására, programokkal várva gyerekeket és felnőtteket egyaránt.
Családi Őszi Kavalkád elnevezéssel családi napot rendezett a Forrás Lelki Segítők Egyesülete október 19-én a kishegyesi úti központjuk előtti területen. A gyerekeket mászófallal, ugrálóvárral, kézműves foglalkozással és egyéb játékos programokkal várták. A szülők ezalatt egészségügyi szűréseken vehettek részt, illetve megismerhették a Forrás Mentálhigiénés Központ munkáját.

– Az egyesület minden negyedévben szervez egy közösség összekovácsoló programot, ahol a lakótelepen élők találkozhatnak, szórakozhatnak, illetve megtudhatják, hogy milyen szolgáltatásokat nyújt az egyesület. Tapasztalatunk, hogy egy-egy rendezvény után bátrabban fordulnak hozzánk a segítségre, támogatásra szoruló emberek, családok – mondta el Berényi András, az egyesület elnöke. Felidézte, hogy 1989-ben azért alakultak meg, hogy segítsenek a helyieknek. Azóta már nappali ellátással és közösségi ellátással is foglalkoznak, illetve a város többi intézményével együtt látják el a gyermekjóléti szolgálatot.

Varga András tócóskerti önkormányzati képviselő elmondta, hálás ezért, hogy az egyesület tevékenysége kiemelkedő a lakótelepen belül. Hangsúlyozta, erejükhöz mérten megpróbálják mindenben támogatni őket és szoros közöttük az együttműködés.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések