Újabb bajnoki aranyat szereztek a debreceni frizbisek

A Debreceni Frizbi Sportegyesület két arany és egy ezüstérmet nyert a junior és felnőtt országos bajnokság döntőin. Ifjúsági Eb-t rendezhet Debrecen.
A budapesti Ikarusz Sporttelep adott otthont az idei junior és felnőtt országos frizbi bajnokság döntőjének. A tornán U17-es, U20-as és felnőtt divíziókban versenyeztek a csapatok, és a Debreceni Frizbi Sportegyesület mindhárom mezőnyben döntőbe jutott.

Az U17-es fináléban a gyáli Gyultimate csapatát győzte le a debreceni alakulat, U20-ban a budapesti Purple Jam ugyan jobbnak bizonyult, de a felnőttek döntőjében újabb aranynak örülhettek a debreceniek.

Fodor László, a Debreceni Frizbi Sportegyesület elnöke azt mondta, az egyesület 2013-ban új alapokra helyezte az utánpótlás programját, és az azóta elvégzett munkának most érezhető igazán a hatása.

- A fiataljaink közül sokan tagjai voltak az idei junior világbajnokságon szerepelt magyar válogatottnak, most pedig az országos bajnokságon értek el szép sikereket. Sőt többen közülük megértek már arra is, hogy megállják a helyüket a felnőtt csapatunkban, így ők sokban hozzájárultak a felnőtt mezőnyben szerzett ob aranyunkhoz is. A juniorképzésben szerzett tapasztalatainkat igyekszünk a többi magyar klubbal is megosztani, hisz közös magyar érdek, hogy minél magasabb szakmai szintre kerüljön az utánpótlás nevelés. Az ilyen tudásmegosztás során mi is sokat tanulunk a versenytársaktól – mondta a sportvezető.

A jövőről beszélve az egyesület elnöke kiemelte, jó esély van arra, hogy Debrecen 2017-ben ifjúsági frizbi Európa-bajnokságnak adjon otthont. Az Európai Ultimate Frizbi Szövetséggel és a Debreceni Sportcentrummal előrehaladott tárgyalások zajlanak a témában.