Újabb részletek derültek ki a Nyíl utcai baltás gyilkosság ügyében

A hajdú-bihari rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a debreceni férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint megölte a feleségét.
2016. január 22-én 17 óra 30 perc körül Debrecenben, egy Nyíl utcai házban találtak rá a rendőrök egy ott lakó 54 éves nő holttestére. A sértett halálát az elsődleges orvosszakértői vélemény szerint idegenkezűség okozta. Az áldozatot aznap egy rokona akarta meglátogatni, aki nem tudott bejutni a házba, ezért hívta a rendőröket.

A rendőrök a katasztrófavédelem munkatársainak segítségével tudtak behatolni az ingatlanba, ahol rátaláltak az áldozatra. A járőrök az ott tartózkodó P. Lajost bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a helyszínen elfogták. A férfit a magának okozott sérülések miatt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. A nyomozók a helyi lakost gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették, valamint kezdeményezték előzetes letartóztatását, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2016. január 25-én elrendelt.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a 60 éves férfi az áldozat halálának napján, a délutáni órákban megjelent feleségénél, a Nyíl utcai házuknál annak ellenére, hogy érvényes távoltartó határozat volt ellene érvényben. P. Lajos bement a házba, ahol előzetes szóváltást követően egy baltával fejen ütötte a nőt, aki olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Ezt követően a 60 éves férfi felgyújtotta a lakást, és önmagával is végezni akart. A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított évek óta rendszeresen bántalmazta feleségét. A bűncselekmény elkövetésének eszközét, egy baltát a nyomozók lefoglalták.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a debreceni lakos ellen emberölés bűntett és kapcsolati erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást 2016. szeptember 30–án befejezte és a keletkezett iratokat a főügyészség részére megküldte.

– police.hu –

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések