Zenét akart hallgatni a tini, elkötött egy kocsit, majd kerítésnek hajtott vele

A 17 éves fiú úgy döntött, hallgat egy kis zenét az idegen autóban, majd amikor meglátta, hogy benne van a kulcs, ki akarta próbálni a kocsit.
A nyomozás adatai szerint augusztus 9-én 21 óra körül egy 17 éves fiú Sápon, a Kossuth utcában engedély nélkül beült egy nyitott állapotban hagyott gépkocsiba és a benne hagyott kulccsal elindította a járművet. A fiatalkorú csak néhány métert tett meg az autóval, majd a szemközti lakóház kerítésének ütközött. A csattanást meghallotta a gépkocsi tulajdonosa, aki kiszaladt a házból és értesítette a rendőrséget.

A rendőrök a szerepi fiút a helyszínen elfogták és bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt előállították a rendőrőrsre. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a fiatalkorút, aki elmondta, hogy zenét hallgatni ült be a kocsiba, majd úgy döntött, hogy kipróbálja azt.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság Kabai Rendőrőrs a gyanúsított ellen jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a járási ügyészség részére megküldte.