180 millió forintból korszerűsítenek létavértesi intézményeket

Létavértes – Minden elvárásnak eleget tesznek a most felújított épületek Létavértesen.Óvodából átalakított egészségházat, illetve további hét felújított oktatási épületet adtak át november 11-én délelőtt a kisvárosban. A rendezvényen jelen volt Menyhárt Károly polgármester, Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke, valamint Tasi Sándor, a megyei közgyűlős alelnöke.

A zöldebb jövőt támogatják

Tasó László elmondta, Létavértes is Szabó Zsolt államtitkár segítségének köszönheti, hogy hozzájutottak a megpályázott támogatáshoz. Az épületek felújítását, illetve az energetikai beruházásokat is ebből a forrásból, illetve az önkormányzati pénzből tudta fedezni Létavértes.
– Ezzel megmutatták, hogy az önkormányzat gondos gazdája a városnak. Elvégre, ha a közintézmények jó karban vannak, az azt jelenti, hogy az emberek szeretnek itt élni. A kormány éppen ezért tavaly országosan 39 milliárd forintot biztosított az itteniekhez hasonló beruházásokra. Később pedig támogatni kezdte az energetikai korszerűsítéseket is – jelentette ki az államtitkár.

Korszerű ellátás– Számunkra mindig fontos volt az oktatás és az orvosi ellátás. Ennek szellemében létesítettünk új iskolát, új óvodát és járó beteg szakrendelőt. Az új egészségházat a régi óvodából alakítottuk ki, hiszen már van egy nagyobb és korszerűbb hely a kicsik számára. Az új óvodában összesen 300 gyereknek van hely. Emellett egy játszóudvart és tálalókonyhát is ki tudtunk alakítani. Felújítottuk a vértesi tagóvoda épületét, az iskolához tartozó tornacsarnokot és könyvtárat. Ezek költségét az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések forrása, valamint a Környezet és Energia Operatív Program támogatása fedezte – hangsúlyozta Menyhárt Károly polgármester, aki kiemelte, hogy a pályázatok révén az iskolaépületekre 149 millió, az egészségházra pedig 30 millió forint támogatáshoz jutott a város.

– Az egészségházban orvosi alapellátás, védőnői szolgálat, gyermekorvosi és fogorvosi ellátás működik a jövőben. A rendelők sokkal világosabbak, tágabbak lettek, és az ellátás is a kor színvonalának megfelelő, így minden lakos elégedett lehet vele. Jelenleg a szennyvíz projekt eredményét várjuk, ami a szennyvíztelep és az egész hálózat kiépítésének költségét fedezné. Emellett pedig további négy, település fejlesztést szolgáló pályázatunk lesz – nyilatkozta lapunknak Menyhárt Károly.
Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések