A debreceni Fidesz üdvözli a bérek emelését

Növekvő bérek, gyarapodó ország! címmel tartott sajtótájékoztatót Orosz Aurélia önkormányzati képviselő és Pósán László országgyűlési képviselő. A fideszes politikusok - többek között- a szociális szférában dolgozók emelkedő juttatásait valamint a minimálbéremelés gazdaságra és foglalkoztatásra gyakorolt hatását ismertették.
A magyar kormány megbecsüléssel és figyelemmel fordul a szociális ágazatban dolgozók felé – mondta Orosz Aurélia. A Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője hangsúlyozta, a kabinet jövőre is biztosítja számukra az elmúlt években megkezdett bérfejlesztési támogatást.

- Kilenc milliárd forint támogatást kap majd a szakágazat. Ez azt jelenti, hogy Debrecen esetében közel kétezer szakember, szociális és gyermekvédelmi szakember béremeléséről beszélhetünk – közölte a képviselő.

Az intézkedés Debrecenben mintegy 200 intézmény munkavállalóit érinti.

Pósán László a jövőre életbelépő munkáltatói adó- és járulékcsökkentésről, illetve a minimálbér valamint a garantált bérminimum-emelés hatásairól beszélt. Az országgyűlési képviselő kiemelte: a társasági nyereségadó kilenc százalékra csökkentésével jövőre 145 milliárd forint marad a vállalkozásoknál.
- Az a cél, hogy a hazai versenyképességet ne az olcsó munkaerő biztosítsa más országokkal összehasonlítva, hanem képzett munkaerő tegye ezt. Számos ágazatban már most érzékelhetően mutatkozik munkaerőhiány, szakképzett munkaerőhiány – nyilatkozta Pósán László, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője.

Pósán László hozzátette: jövőre 127 ezer 500 forint lesz a minimálbér, a szakmunkás garantált bérminimum pedig 161 ezer forintra nő. A politikus beszélt a nyugdíjemelésről is, hangsúlyozva, hogy 5 év alatt 21 százalékkal nőtt azok vásárlóértéke, ami gyakorlatilag egy 13. havi nyugdíjnak felel meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések