A gyalogosok biztonságáért

A közúti közlekedés legvédtelenebb résztvevői a gyalogosok. Az ő védelmük és a balesetek megelőzése érdekében a berettyóújfalui rendőrök a helyi polgárőrökkel közösen ellenőrzést tartottak egy forgalmas gyalogos-átkelőhelynél.
A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya rendszeresen ellenőrzi Berettyóújfaluban és környékén azokat a területeket, ahol gyakrabban történnek közúti közlekedési balesetek. A helyi rendőrök 2016. november 19-én főleg olyan kijelölt gyalogos-átkelőhelyeknél tartottak ellenőrzést, ahol közúti jelzőlámpa nem segíti a gyalogosok úttesten való átkelését, ezért balesetveszélyesebbek. Az akció célja a közlekedési szabályok betartására való figyelemfelhívás és ezzel a balesetek megelőzése volt.

A rendőrök felhívták a járművezetők figyelmét arra, hogy mindig fokozott figyelemmel és a sebesség csökkentésével közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket. Emellett a gyalogosok figyelmét is felhívták arra, hogy körültekintően lépjenek a kijelölt gyalogos-átkelőhelyre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések