Csütörtökön nyílik a karácsonyi vásár

Nagyobb területen várják a főtéren az ajándékkeresőket és az ételre-italra vágyókat.
Lassan befejeződik a faházak építése a Kossuth téren és a Piac utca elején. A pavilonokat szerdán adják át a kereskedőnek, a karácsonyi vásár csütörtökön kezdődik – tudtuk meg dr. Ónadi Jánostól, a rendező közterület felügyelet piaci osztályának vezetőjétől. Elmondta: összesen 92 faházat állítanak fel, 12-vel többet, mint tavaly.

– Újdonság, hogy idén nem zárt sorok lesznek, sokkal szellősebben, így nagyobb területen helyezzük el a pavilonokat. Minden egyes átjárót meghagyunk az üzletek, a sétáló részek felé. Azért, hogy a rendezvény szebb képet mutasson, egyes házikókat befelé fordítunk – fogalmazott az osztályvezető.

A budapesti, Vörösmarty téri után az ország második legnagyobb karácsonyi vásárában ezúttal is a kézműves termékeket kínálókat preferálják, de szép számmal lesznek vendéglátósok is. – A 300 ezer forinttól 1 millió forintig terjedő részvételi díjból a debreceni kereskedők – bizonyos feltételek teljesülése esetén – 3 százalékos kedvezményt kapnak. Az is kiderült, hogy a cívisváros vásárának nagyon jó híre van az árusok között, erre mindig többen jelentkeznek, mint ahány hely van.

Karácsony után ugyanott egy jóval kisebb vásár „Boldog Új Évet, Debrecen!” elnevezéssel várja az arra járókat, melyen elsősorban szilveszteri kellékeket, ételt és italt lehet majd vásárolni – ismertette dr. Ónadi János, a rendező közterület felügyelet piaci osztályának vezetője.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések