Felnőtt Országos Bajnokságra készülnek a debreceni vívók

A Magyar Vívó Szövetség péntektől vasárnapig rendezi a felnőtt országos bajnokságot a Gerevich Aladár Sportcsarnokban. A Debreceni Békessy Béla Vívócentrumban is nagy erőkkel folyik a munka, hiszen az idei induló rekordot döntő bajnokságon, a DHSE-PMD Vívóklub versenyzői minden bizonnyal hagyományaikhoz méltón akarják képviselni a klubszíneket. A címvédő Mihály Kata éremesélyesként lép pástra.
581 vívó áll pástra az idén a felnőtt országos bajnokságon, és a debreceni egyesület is jelentős számú versenyzővel képviselteti magát. Legnagyobb esély az éremszerzésre női párbajtőrben mutatkozik. Az olimpiai bajnok, Szász Emese mellett a debreceni címvédő (és egy évvel korábban ezüstérmes), Mihály Kata lesz az egyik esélyese a számnak. A DHSE-PMD kiválósága az egyéni küzdelmekben zsinórban harmadszor szeretne a dobogóra állni. Mihály Kata vezetésével a hölgyek párbajtőr csapata is igen erős,ebben a számban sem kell meglepődni, ha dobogóra állna a cívisvárosi csapat. A debreceniek egyébként ebben a számban nevezték a legtöbb sportolójukat, szám szerint kilencet, tehát van lehetőség a szakembereknek a négy fős csapat variálására.

Férfi kardban a tavalyi junior bajnokságon hetedik helyen végző Urbán, Karácsony, Kiss alkotta trió lép pástra. Tőlük egyéniben már a legjobb 16 közé kerülés is hatalmas fegyvertény lenne, csakúgy, mint a csapatbajnokságon a legjobb nyolc közé jutás. A hölgy kardozók hasonló esélyekkel lépnek pástra. A mindössze 13 éves Battai Sugár Katinka, aki már több kadett versenyen is megcsillantotta tehetségét, a csapatverseny miatt lép pástra, ezzel ő lesz az ob legfiatalabb versenyzője. A fiatal tehetség mellett női párbajtőrben a hasonló korú Kálmán Gyöngyvér is versenybe száll.

Férfi párbajtőrben is öten rajtolhatnak. Közülük a legnagyobb reménnyel Serra Solt várhatja a versenyt. A legnépesebb fegyvernem egyéni küzdelmeiben már a legjobb 32 közé jutással elégedettek lennének a debreceniek csakúgy, mint a csapat nyolc közé kerülésével.

DHSE-PMD Vívóklub

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések