Jövő nyáron megkezdődhet a Püspökladány-Ebes közötti vasútvonal korszerűsítése

Jövő nyáron megkezdődhet a Püspökladány-Ebes közötti vasútvonal korszerűsítése, ami a 2015-ben befejeződött 100-as és 120-as vasúti vonalhoz kapcsolódó fejlesztés folytatását jelenti – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) hétfőn az MTI-vel.
A tájékoztatás felidézi, hogy a 100-as és a 120-as vasúti vonal közös szakaszán, Szolnok és Szajol között 6,4 kilométer hosszú vasúti pályán, illetve a 100-as vasútvonalon Szajol-Püspökladány között 67,7 kilométer hosszon végeztek tavaly a fejlesztési munkálatokkal.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában a fejlesztés tovább folytatódik, miután megjelent a Püspökladány-Ebes közötti vasúti vonalszakasz korszerűsítésére vonatkozó közbeszerzési ajánlati felhívás.

A 31 kilométer hosszú, kétvágányú, villamosított vasúti vonalszakasz nyílt vonalainak és állomások átmenő fővágányainak teljes átépítését valósítják meg. A korszerűsítést követően a pályaszakasz óránként 160 kilométeres sebességet és 225 kiloNewton tengelyterhelést tesz lehetővé.

Eredményes közbeszerzési eljárás esetén várhatóan 2017 májusában a nyertes kivitelezővel megköthető a szerződés, így a munkálatok jövő nyáron elkezdődhetnek és 2020-ra befejeződhetnek. A fejlesztés uniós és hazai források felhasználásával valósul meg – áll a közleményben.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések