Lovaskocsival vitték el a lopott értékeket

A rendőrök még aznap elfogták a gyanúsítottakat.
Egy férfi tett bejelentést a rendőrségre 2016. november 23-án 7 óra 30 perckor arról, hogy Debrecenben egy Pósa utcai irodába ismeretlenek betörtek és onnan erősítőt, hangfalakat, alufelnit, kerékpárt, kábeleket és több doboz szívószálat loptak el. Az adatgyűjtés során a rendőrök megtudták, hogy az elkövetők egy lovaskocsira pakolták az eltulajdonított értékeket, majd a helyszínről elhajtottak. A járőrök aznap 13 óra 40 perckor egy közeli földúton észrevettek egy lovaskocsit és igazoltatták az utasokat és megtalálták náluk az ellopott alufelniket és több doboz szívószálat.

A 16 éves fiú, a 15 éves lány, valamint két gyerekkorú társuk elismerték a bűncselekmény elkövetését és elmondták, hogy az ellopott értékek egy részét már elszállították. Ötödik társukat, a 18 éves B. Gergőt otthonában fogták el a járőrök. A házkutatás alkalmával a nyomozók megtalálták és lefoglalták a hangfalakat és a kerékpárt is. A debreceni és hajdúnánási lakosokat a rendőrök előállították a rendőrkapitányságra, ahol a két gyermekkorút tanúként, míg a két fiatalkorút és B. Gergőt gyanúsítottként hallgatták ki.

Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 16 és 18 éves fiúval, továbbá a 15 éves lánnyal szemben – őrizetbe vételük mellett – lopás megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések