Megint sokan megszenvedték a hétvégét

Debrecenben és megyeszerte is bőven akadt dolguk a tűzoltóknak az elmúlt hétvégén - közölte a Katasztrófavédelem.
Teherautóval ütközött egy személygépkocsi péntek este Balmazújváros külterületén. Az esethez a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik feszültségmentesítették a járműveket, majd átvizsgálták azok üzemanyagrendszerét. A vizsgálat során egyik járműnél sem tapasztaltak szivárgást. Néhány órával később a létavértesi önkormányzati tűzoltók is riasztást kaptak. Ekkor, Létavértesen, a Debreceni utcában hajtott árokba egy személygépkocsi, amit a tűzoltóknak kellett feszültségmentesíteni. A műszaki mentés és helyszínelés idejére az érintett útszakaszon, félpályán haladhatott a forgalom.

Kárpitosműhelyként üzemelő pincehelyiségben, a vegyes tüzelés kazán közelében tárolt éghető anyagok kaptak lángra péntek este. A debreceni, Piroska utcában keletkezett lángokat a helyi hivatásos tűzoltók, teljes légzésvédelem mellett, két vízsugárral fékezték meg. Az eset során a helyiség tulajdonosa enyhe füstmérgezést szenvedett.

Két személygépkocsi karambolozott szombat hajnalban, Debrecenben. Az Árpád téren történt balesethez a helyi hivatásos tűzoltókat is riasztották, azonban az autó feszültségmentesítése nem volt indokolt és az üzemanyagrendszerük sem szivárgott. Így a tűzoltók a rendőrség kiérkezéséig biztosították a helyszínt.

Szemetet és gumit égettek szombat délután, Hajdúszováton, egy Görgey utcai ház udvarán. A tüzet a hajdúszoboszlói katasztrófavédelmi őrs tűzoltói, egy vízsugárral oltották el.

Tetőszigetelési munkálatok közben gyulladt meg a szigetelőanyag Debrecenben a Károli Gáspár utcában, tegnap délelőtt. A tüzet az ott dolgozók, a helyi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig megfékezték. A tűzoltók átvizsgálták az épületet, majd felhívták a figyelmet, hogy az elektromos hálózatot vizsgáltassák át, mivel az oltás során, az vízzel érintve lett.

Kigyulladt egy személygépkocsi motortere tegnap délután, Debrecenben, a Kossuth utcában. A benzin-gáz üzemű járműből felcsapó lángokat a helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat és elzárták a gáztartályt, amit a lángok szerencsére nem értek el. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Elesett és nem tudott ajtót nyitni egy idős személy tegnap délután Debrecenben, az Ispotály utcában. A hozzá érkező mentősöknek, a megyeszékhely hivatásos tűzoltói nyújtottak segítséget, a lakásba való bejutásban.

Tűzhelyen felejtett olaj kapott lángra tegnap este Püspökladányban, a Mikes Kelemen utcában. A tüzet a helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg, majd átszellőztették a lakást. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések