Megmutatták a debreceni négyes ikreket, megszólalt az édesanya is

Jól vannak a babák és jól van az édesanyjuk is. Ha minden jól alakul, a család már otthon karácsonyozhat.
Csütörtökön négy baba született egy édesanyától a debreceni klinikán. Az pedig még különlegesebb, hogy az édesapa szintén négyes iker, ő is Debrecenben látta meg a napvilágot testvéreivel 30 éve. A babákat pénteki debreceni programja közben meglátogatta Orbán Viktor miniszterelnök is.

„Napról napra jobban vagyok. Szerencsére a gyerekek is csak egy napot voltak az inkubátorban” – mondta ma délelőtt az ikrek édesanyja, Boda Beáta.
Hozzátette, volt idő felkészülni lélekben, hogy rögtön négygyermekes anyuka lesz. Mivel a férje is négyes iker, a családban már vannak tapasztalatok.
Az édesapa, Boda István arról beszélt, a családban mindenki örömmel fogadta a hírt. A nagyszülőktől rengeteg támogatást kapnak. A babáknak már szinte mindent beszereztek, most babakocsit néznek. „Nyilván kellenek majd még kis ruhák, rengeteg van, de hát nagyon sok fog kelleni. Alapvetően ugyanakkor készen állunk, hogy a piciket az otthonunkban fogadjuk, s elkezdhessük a szülői teendőket” – hallhattuk az édesapát, akitől megtudtuk, ha minden jól alakul, karácsonyra otthon lehetnek a babák.
Az operatőrök és a fotósok ma készíthettek először felvételeket a babák arcáról, így most önök is jobban megismerkedhetnek velük.
Magyarországon a számítások szerint négyszáz-ötszázezer szülésre jut egy négyes iker. Mivel az országban egy évben átlagosan 90 ezer gyermek születik, négy-öt évente jönnek világra négyes ikrek. Az ikerterhességnek nagyobb az esélye, ha lombikos eljárásban fogannak meg a gyermekek, a debreceni pár esete így még különlegesebb, hiszen ezek a babák természetes úton fogantak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések