Nyílt nap a BSZC Közgazdasági Szakgimnáziumában

November 23-án rendezték meg a BSZC Közgazdasági Szakgimnáziumának nyílt napját, melyen közel 200 érdeklődő vett részt. A rendezvény célja, hogy a 8. osztályos diákok betekintést nyerjenek az iskolában folyó oktatásba, közelebbről is megismerjék az intézmény által tanított szakmai tárgyakat – tájékoztatta hírportálunkat Biri Imre, igazgató.
A regisztrációt követően általános tájékoztatót hallgathattak meg az érdeklődők, melyben Biri Imre, az iskola igazgatója mutatta be az intézményt. A közgazdasági ágazat jelentőségéről, a szakmai tárgyakról Makrainé Kordás Anita igazgatóhelyettes, az informatika ágazat rejtelmeiről Kerékgyártó Tamás, gyakorlati oktatásvezető, míg az új szakirány, a turisztikai ágazat létjogosultságáról, jellegzetességeiről Dancsné Suller Judit igazgatóhelyettes beszélt.

Az iskola vezetőinek tájékoztatója mellett jelen voltak az egyes ágazatokhoz kapcsolódó szakmák képviselői is. A közgazdasági ágazati képzés fontosságát Szatmári Ágnes, a Dica Kft. képviselője, az informatikai képzésben rejlő lehetőségeket a British Telecom képviselői, Gyarmati Annamária és Szabó László, a turisztikai ágazat jelentőségét Nagy Gyula Zoltán, a Hungest Hotels hajdúszoboszlói értékesítési igazgatója hangsúlyozta a közel 200 érdeklődő diák és szülő jelenlétében.

A szakemberek személyes hangvételű beszámolóikban próbálták a szülők és gyerekek érdeklődését felkelteni a szakmák iránt, illetve tapasztalataikkal alátámasztották, hogy szaktudással sokkal könnyebb az elhelyezkedés és a versenyképes fizetés elérése.

Az egy órás tájékoztató után megnyíltak a tantermek ajtajai a szülők és a tanulók előtt. Szabadon választhattak a vendégek, hogy tanórákat látogatnak vagy szakmai workshopokon vesznek részt. Mindkét program nagy sikert aratott.

A létszámadatokat illetve a látogatók által elmondottakat figyelembe véve az iskola vezetése sikeresnek ítélte meg a nyílt napot. Bíznak benne, hogy a programokon részt vevő diákok jelentős részét szeptember 1-jén az iskola új tanulói között köszönthetik – tette hozzá Biri Imre, igazgató.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések