Pezsdítő hastánc gála Hajdúszoboszlón

Derűs őszi vasárnap, november 20-án. Kellemes, sétára csábító idő. Sokan azonban a Hunguest Hotel Békébe siettek, ahol már az öltözőkben és a színpadon is lázas készülődés folyt – tájékoztatta hírportálunkat Soós Sándorné az Ambrózia hastánccsoport vezetője.   
Csillogó ruhák, suhanó fátylak, libbenő selymek és tombolatárgyak. Az Ambrózia hastánccsoport készült lelkesen évzáró gálaműsorára. Három éve már, hogy megrendezik ezt az eseményt. Itt bemutathatják kicsik és nagyok, mit tanultak, mennyit fejlődtek. Egyéni és csoportos versenyszámok és olyan csoportos koreográfiák kerültek a színpadra, melyeket teljes szívvel- lélekkel tanultak meg az amatőr táncosok, 4 évestől akár 60 évesig.

A műsort meghívott vendégek produkciói színesítették: a püspökladányi Újvári Orsolya énekével, és két debreceni csoport, az Amirah Hastánc és Mozgás Stúdió, valamint az M-Angels hölgyei léptek fel.

A hastáncos gyönyörű kelléke többek között az ízisz fátyol. A nyitószámban ezt csodálhatták meg, melynek használata nagy kézügyességet és kitartást igényel, így külön dicséret a gyerekeknek, akik szólóban és csoportos koreográfiában is bemutatták tudásukat.

Ugyanilyen ügyesség szükséges a legyező fátyolhoz is, melyre példát láthattak az Ambrózia és az Amirah hastánc csoport juniorjaitól.

Bemutatásra került olyan csoportos koreográfia, ahol három eszköz – fátyol, legyező fátyol és ízisz fátyol – is szerepelt.

A jövő reménységei, a kicsi táncosok is bemutatták táncukat. Utánuk az M-Angels táncosai varázsolták el a nézőket különleges gyertyás és fátylas számukkal.

A hastánc az Ambrózia világa, de kikacsintgatnak néha a színpadi látványtánc világába, és más stílussal is ismerkednek. Mindkettőre láthattunk példát tőlük. A Hair egyik betétdalára táncoltak, illetve a most tanult törzsi ATS világába varázsolták el a közönséget.

Meglepetésként egy duó számot láthattak, két fiatal hölgy mutatta be tudását a nézőknek. Ennek a számnak még az is különlegessége volt, hogy a műsor elején látható duó előadóinak a lányai adták elő.

A gála záró számára már a színpad is kicsinek bizonyult a közel 80 résztvevő számára.

Ez a délután Róluk szólt. Lányokról, asszonyokról, kicsikről és nagyokról. Ami bennük van, amit szeretnének kifejezni a tánccal. Mert a tánc különlegessé tesz. Átalakít, elvarázsol és minket elvarázsoltak. Reméljük jövőre is megszervezik gálájukat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések