Szoboszló lehet a térség sportrepülőközpontja

A hajdúszoboszlói légikikötőben lelhetnek otthonra azok a debreceni sportrepülők, akiknek a debreceni repülőtér fejlesztése miatt mind kevesebb lehetőségük marad hobbijukra. 
Az áramlás nem teljesen új keletű: az Aero Club Debrecen már oda költözött, a Főnix repülőklub pedig Kunmadarast választotta – derül ki a fürdőváros képviselő-testülete elé került anyagból. A szoboszlói repülőtér az utóbbi években már elérte tárolási kapacitásának végét, sőt helyhiány miatt az egyesület a saját gépparkját sem képes fejleszteni. Ezért építenének hat-tíz kisrepülő tárolására alkalmas hangárt, ehhez a múlt héten adta hozzájárulását a helyi testület. A 111 taggal és 15 repülővel rendelkező egyesület saját és magánszemélyek gépeit tárolná a hangárban.

Mint az előterjesztésből kiderül, a tervek szerint beton padlózatú, acélvázas könnyűszerkezetű épületet emelnének, a meglévő hangárral közös előtérrel. Arra egyébként nagyméretű ajtót szerelnének, így könnyítve a beparkolást. Ehhez mint az érintett ingatlanok tulajdonosának, a helyi önkormányzatnak a hozzájárulása szükséges. A határozat szerint az önkormányzat azzal a feltétellel járul hozzá a beruházáshoz, hogy a klub tudomásul veszi: a hangár addig állhat a területen, amíg az ingatlanokat repülőtérként használják.

A szoboszlói reptér a térség legjelentősebb sportrepülőtere, adottságai miatt országos és világversenyek rendezésére is alkalmas.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések