Tudja, miért „húztak karóba” egy biciklironcsot ?

Debrecen és Bánk között felállított kerékpár tulajdonosa gázolás áldozata lett. A rendőrök figyelmeztetésnek szánják a roncsot.

Márciusban láthatósági mellényt osztottak a rendőrök a Diószegi úton kerékpározóknak. Ezzel hívták fel a figyelmet a különösen veszélyes útszakaszra. Tavaly decemberben ugyanis ezen a szakaszon két halálos gázolás is történt
 Korábbi, halálos balesetben összetört biciklit helyeztek el a rendőrök az út mellett. Ezzel elsősorban a kerékpárosok figyelmét akarják felhívni a szabályos közlekedésre, de a rendőrök abban is bíznak az autósok szintén észre veszik a rendhagyó jelzést.
Attól még, hogy a kerékpáros nem visel láthatósági mellényt és nem tartja be a szabályokat, egy figyelmes gépkocsivezető el tudja kerülni a baleseteket – hangsúlyozta  Kató Zoltán, a Debreceni Rendőrkapitányság vizsgálati- és baleset megelőzési osztályvezetője.

A bicikliseknek lakott területen kívül, sötétedés után kötelező láthatósági mellényt viselniük. Kató Zoltán szerint a hátsó lámpa is életet menthet, ezért érdemes drágább, de jobb minőségű villogót használni!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések