Bölcsis gondozót adnak Debrecenben a többes ikrekhez

A három éven aluli kisgyermekek napközbeni ellátását az önkormányzati fenntartásban lévő bölcsődék biztosítják, ám az önkormányzatunk lehetőséget kíván teremteni arra, hogy többes ikrek születésekor a szülők segítséget kaphassanak a gyermekeik gondozásához.
A hatályos törvény szerint a szülő, törvényes képviselő otthonában akkor biztosítható a napközbeni gyermekfelügyelet, ha a gyermek állandó vagy időszakos ellátása nappali intézményben nem biztosítható, és a szülő, törvényes képviselő a gyermek napközbeni ellátását nem vagy csak részben tudja megoldani. Ilyen ok lehet egyebek mellett, ha többes ikrek születnek, és az ikergyermekek gondozásában és nevelésében a szülő segítségre szorul. Többes ikrek születésekor a napközbeni gyermekfelügyelet a szülő, törvényes képviselő otthonában a gyermek születésétől kezdve nyújtható. 

Papp László polgármester közgyűlési előterjesztésében javaslja, hogy a szolgáltatást a gyermekek 3 éves koráig, a szülő által igényelt, de legfeljebb napi 8 óra időtartamban, térítésmentesen lehessen igénybe venni.

Mindez a Debrecen Megyei Jogú Város Egyesített Bölcsődei Intézménye új feladata lesz január 1-től. Ennek ellátásához további két kisgyermeknevelő foglalkoztatására van szükség, amire pénzügyi fedezetet – várhatóan 4,6 millió forintot – az önkormányzat jövő évi költségvetésében történő biztosításával valósítható meg.

A tervről a közgyűlés december 15-én szavaz.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések