Egy lakón múlott, hogy abbamaradt az erőszak a Darabos utcán

Legkorábban büntetésük leteltének kétharmada után szabadulhatnak a fiatalok.
Noha a nyomozás során tagadta bűnösségét, a bíróság előtt pedig nem tett vallomást, a kiszabott hat év hat hónapos büntetést elfogadta P. Alex. Ő és két társa erőszakolta meg a vád szerint az italtól lerészegedett fiatalkorú lányt a debreceni Darabos utcán. Az aktust ténylegesen ő követte el, ami ha élettanilag nem is, de jogi értelemben befejeződött. Az aktust az öt év börtönbüntetésre ítélt barátja (M. Richárd) csak figyelte. Kettejüket szexuális erőszak kísérletében mondták ki bűnösnek. Harmadik, akkor még 18 év alatti társuknál (L. Zsolt) viszont e bűncselekmény esetében csak a bűnsegédi magatartást állapította meg a bíróság, így erre és korára tekintettel javítóintézeti nevelésre ítélte Csizmadiáné dr. Pethő Tímea tanácsa, amely az ügyészségi tényállást ettől eltekintve elfogadta.

Magatehetetlenre itta magát

A három fiatal a Plazánál futott össze a részeg tinilánnyal. Pisilnie kellett, így jutottak arra az elhatározásra, hogy egy Darabos utcai házba viszik a lányt. Alex már útközben felvetette, hogy „szexelni” kellene a tinivel. A társaság azonban nem a lakásba, hanem a 10. emeletre liftezett. P. Alex ekkor alul meztelenre vetkőztette a tinit, óvszert húzott, és közösülni próbált vele.

A fiúkat tettükben egy lakó zavarta meg, aki a zajra kijött a lakásából. A bíróság szerint csak rajta, s nem a vádlottakon múlott, hogy P. felhagyott az erőszakkal. Ekkor kezdtek lefelé szaladni, ám a nagy sietségben P. a kabátját és az alsóneműjét is fennhagyta. A ruhadarabokért Richárdot küldte vissza. Amikor felért, látta, hogy a lakó már beszélget a sértettel. Ekkor felkapta mellőlük a kabátot, és leszaladt.

A fiatalokat személyi szabadság megsértése és, miután a lány telefonját és karkötőjét is elvették, kifosztás bűntettéért is felelősségre vonták.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések