Filmből vett módszerrel akarta megölni az anyját egy férfi Debrecenben

Túlzásba vitte a gondoskodást az anya, emiatt akarta megölni őt a fia. A megyei főügyészség most emelt vádat a tavaly decemberi ügyben.
Szülei válását követően a vádlott, nővére és édesanyjuk közös háztartásban éltek egy debreceni családi házban. A vádlott és a testvére között a kapcsolat sohasem volt jó, a válást követően a férfi és az anyja közti viszony is egyre feszültebbé vált. A sértett érzelmileg fokozatosan rátelepedett fiatalabb gyermekére, minden tekintetben meg akarta határozni életének alakulását. A vádlott tanulmányi előmenetele jól haladt, egyetemistaként tanult. A férfi a túlzott gondoskodás elől menekülve albérletbe költözött, azonban anyagi okokból 2015. őszétől ismét együtt élt anyjával és testvérével. A vádlott ekkorra már annyira meggyűlölte a nőt, hogy elhatározta, megöli.

Egy filmből vett ötlet alapján kalapácsot vitt fel a garázsból a szobájába, majd azzal 2015. december 5-én a hajnali órákban – amikor a sértett a ház nappalijában aludt és a testvére sem volt otthon – többször az anyja fejére ütött. Az ütéseket észlelve a sértett felébredt és védekezett, melynek következtében nyolc napon belül gyógyuló repesztett és zúzódásos sérüléseket szenvedett.

Figyelemmel a vádlott által használt eszköz jellegére, a bántalmazás kitartó voltára és a sérült testtájékra, a férfi szándéka a sértett életének kioltására irányult.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlott ellen előre kitervelten, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések