Parkolási változásokat hoz az újév Debrecenben

Debrecenben újabb területeket vont be a város a díjfizetéses parkoló övezetekbe. Az idén 5436 fizető várakozóhelyet üzemeltetett a DV Parking Kft. melyből a mélygarázsokban összesen 755 darab található. 2017. január 1-től az I. számú fizető övezet kilenc újabb utcával bővül. Ezzel egy időben felére csökken a lakossági bérletek ára.
A 12 ezer forintos éves lakossági bérlet árát 2017. január elsejétől, a DV Parking Kft. javaslatára felére csökkentette a város. A debreceniek így, az éves lakossági bérlet vásárlása esetén havi ötszáz forintért parkolhatnak a lakásuk melletti fizető várakozóhelyen. A féléves lakossági bérlet ára négyezerre, a negyedévesé pedig kétezer forintra csökkent. A kedvezményes lakossági bérletet háztartásonként egy autóra lehet igénybe venni.

2017. január 1-től újabb kilenc utcát vont be az önkormányzat az I. számú díjfizetési övezetbe az ott élők kérésére.

A bevont területek:

- Abigél utca (54 db parkolóhely)
- Csapó utcai szervizút Pacsirta utca – Berek utca közötti szakasza, és Berek utca Csapó utca -  Kígyó utca közötti szakasza (169 db parkolóhely)
- Egyetem sugárút Honvéd utca és Füredi út közötti szakasza 62 db parkolóhely)
- Ókút utca (20 db parkolóhely)
- Őszirózsa köz (16 db parkolóhely)
- Serház utca (20 db parkolóhely)
- Sumen utca és szerviz útjai (145 db parkolóhely)
- Malomköz utca
- Berek utca
- Nappali bérlet a Kölcsey mélygarázsban

A Kölcsey Mélygarázsban az autósok az elmúlt év telén már kedvezményes áron tárolhatták autójukat. „Téli bérletet” idén is vásárolhatnak az autósok, a Kölcsey mélygarázsra vonatkozó kedvezmények viszont tovább bővültek. 2017. január elsejétől a DV Parking bevezeti az úgynevezett nappali bérletet.

A kedvezményes szelvény 07-19 óra közötti időszakban lesz használható, és havonta bruttó 7.000 forintba kerül majd. A bérletet a DV Parking ügyfélszolgálatán lehet megvásárolni, mely kizárólag a Kölcsey mélygarázsban vehető igénybe.

A DV Parking Kft tájékoztatja tisztelt ügyfeleit, hogy az Ügyfélszolgálat nyitva tartása az év végi ünnepek miatt módosul. Az év utolsó munkanapján december 30-án, pénteken 13.00 óráig tart nyitva, a következő évben pedig január másodikán nyit ki ismét az ügyfélszolgálat. Az újév első napjaiban hétfőtől csütörtökig 8.00 és 18.00 óra között, január 6-án, pénteken pedig, 16.00 óráig várják az ügyfeleket. 2017 elején hosszabbított, 18.00 óráig tartó nyitva tartás lesz még január 9-én, szombaton és vasárnap pedig továbbra is zárva tartanak.

Forrás

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések