Sóvágóék elüldözték a Mikulást Hajdúszoboszlóról

Idén nem költözhetett Hajdúszoboszlóra a Mikulás. A szervezők egy közleményben reagáltak az esetre. 
Az utóbbi napokban, hetekben rengeteg megkeresés érkezett oldalunkra és telefonon is azzal kapcsolatban, hogy: Idén Hajdúszoboszlóra költözik-e a Mikulás? Egyszerűbbnek láttuk, ha egy tájékoztató, közlemény formájában adunk választ a feltett kérdésekre. 

IDÉN ELMARAD A HAJDÚSZOBOSZLÓRA A MIKULÁS!!!

Ötletgazdaként a gyerekek iránti szeretet hajtott, amikor kigondoltam és néhány aktív szereplővel megvalósítottuk ezt a két napos rendezvényt. Pótolva városunk egyik hiányzó programját, évekkel ezelőtt egy csodaszép mesevilágot álmodtunk meg, amely minden évben új elemekkel bővülve varázsolja el a gyermekeket, s elvezet egy igazi és egyedülálló mesefesztiváli hangulathoz. 

Ennek egy-egy szeletét lehetőségeinket és energiáinkat feszegetve az elmúlt években igyekeztünk megvalósítani. De a puszta ötlet önmagában sosem elég. A megvalósításhoz anyagi erőforrás is kell.

Jótékonysági rendezvényünk finanszírozását az önkormányzat 2013 óta csak részben vállalta. Vállalkozók jelentős anyagi támogatására, továbbá szorgos, önzetlen kezek segítségére is szükségünk volt ahhoz, hogy a szülőknek mindez egy fillérjébe se kerüljön. A rendezvények helyszíneinek kialakítása, berendezése sok munkát igényelt. A két napos ingyenes program nyílt és zárt helyszíneken zajlott, s ez számos technikai feltétel megteremtését tette szükségessé, ami pedig jelentős anyagi forrásokat igényelt. Korábban a Szabó László Alapfokú Művészeti Iskola, legutóbb a Rió Játszóház kiemelt szerepvállalása is segítette a műsor létrejöttét.

Mára nyilvánvalóvá vált, amitől már a kezdetektől tartottam. A vállalkozások korábbi évekhez hasonló mértékű bevonása nem tartható fenn és nem fokozható tovább. Bármennyire is jótékony a cél, szervezőként tőlem sem várható el, hogy minden évben a vállalkozók ajtaján, heteken át kopogtassak, hogy ismét itt vagyok, kérem, a gyermekek érdekében támogassák idén is a rendezvényt, ahol mindenki, mindent ingyen kap.

Hiszem, hogy az önkormányzatnak nagyobb figyelmet kell szentelnie erre az országban is egyedülálló Mikulásünnepre, melyre a szomszédos Románia területéről is különösen nagy érdeklődés mutatkozik. Ez részben köszönhető ez a szervezésnek, a rendezvény színvonalának. 

És nem elhanyagolandó az a tény sem, hogy a programról minden évben megyei és országos híradások is tudósítottak.

Hosszasan ecsetelhetném a program mögött lakozó lelkesedést is, ami kis csapatunk (helyi felnőttek és diákok) húzóerejét adta éveken át. Nonprofit jellegéből adódóan elhivatottságunkat igazolja, hogy az általunk befektetett idő és munka igazi fizetsége itt nem más, mint a gyermekek csillogó szeme, mosolya, a látványos, szíveket melengető vidám élmények sora, ami az elmúlt években megannyi gyermekes családot csalt a hideg utcákra!

Mesehőseink minden évben új arcokkal gyarapodtak.

2013-ban Rudolf a rénszarvas, Télapó, 5 manó, 2 krampusz
2014-ben Rudolf a rénszarvas, Télapó, Télanyó, 5 manó, 2 krampusz, Elza
2015-ben Rudolf a rénszarvas, Télapó, Télanyó, 5 manó, 2 krampusz, Elza, Dér Jankó, 5 madagaszkári pingvin látogatott el pompás jelmezben a gyerekekhez. 

És mit nyújtottunk még a gyerekeknek teljesen ingyen?

2013 óta, minden évben
- több mint 800 gyermek kapott ingyen ajándékot 
- ugyanennyien mikuláscsomagot 
- minden óvoda, iskola ingyen fenyőt
- látványos ünnepi műsort 
- süteményt, pogácsát 
- meleg teát, szaloncukrot 
- csillagszórót
- ünnepi díszletrendezést, kitüntetett figyelmet
- szeretetet.

Hajdúszoboszló idegenforgalmának köszönhetően kiemelt figyelmet élvez itthon és külföldön egyaránt. Talán ez is egy láncszeme lehetett volna ennek a folyamatnak. 

Bízom abban, hogy jövőre az önkormányzat nagyobb támogatásával, közreműködésével sikerül rangjához méltó szintre emelni ezt a nagyszerű ünnepet, amely méltán kaphat helyet a város kiemelt rendezvényei között. 

Amennyiben a szükséges feltételek biztosítottá válnak, úgy jövőre talán ismét Hajdúszoboszlóra költözhet a Mikulás.

Támogatóink neve itt olvasható:
Hajdúszoboszló Város Önkormányzata
Hajdúszoboszlói Nonprofit Zrt.
Hajdúszoboszlói TDM
Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár
Szabó László Alapfokú Művészeti Iskola
Hírforrás Reklámújság
Bíbor Horse Lovasiskola
Bácsiné Ildikó-Dekor Világ
Herkules SE. Hajdúszoboszló
Tógyer Zsolt.
Tündérkert Kertészet
Képíró és Társa 2005 Kft. 
Fazekas Lajos-kocsis
Nagy Nikolett-loveiny
Top-rongy turkáló
Tündérkert kertészet 
Szilfa Étterem
Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt.
Rio Játszóház Nonprofit Kft
Bodó Sándor országgyűlési képviselő
Art Thermal Travel Utazási Iroda
Kemencés Csárda és Panzió
Hotel Silver
Hotel Délibáb
Hotel Korona
Hotel Aurum 
Patkó Fogadó
Medvés Bertalan Selyemvirág Nagyker
Forrás Raktár Áruház
Hírforrás Reklámújság
és lelkes segítőink. Köszönjük!!

Tisztelettel: Majoros Petronella és a segítők


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések