Szalagkorlátba csattant egy autó Hajdúnánásnál, Újfaluból három embert vittek kórházba

A hétfői nap folyamán összesen tíz tűzoltói esemény történt. Egy tűzeset és három műszaki mentés mellett öt téves és egy utólagos jelzés is érkezett. Ügyeleti összefoglaló a katasztrófavédelemtől.
Előzés után nekicsapódott egy kamionnak, majd megpördült és a szalagkorlátnak hajtott egy személygépkocsi tegnap délben az M3-as autópálya 206-os kilométerszelvényében. Az esethez a hajdúnánási hivatásos tűzoltók érkeztek, akik feszültségmentesítették a személygépkocsit, majd átvizsgálták annak üzemanyagrendszerét, ami sehol nem szivárgott. A személygépkocsiban ketten utaztak, ők könnyű sérüléseket szenvedtek. A kamionban senki nem sérült meg és a jármű önerejéből tovább tudott haladni.

Szén-monoxid miatt riasztották a berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat egy Szillér utcai családi házhoz, Berettyóújfaluba. A tűzoltók a helyszínre érve már nem tudták kimutatni a lakás levegőjéből a mérgező gáz jelenlétét, a mentők azonban három embert kórházba szállítottak, a gázszolgáltató pedig leplombálta a meghibásodott gázkészüléket.

Családi házzal egybeépített kazánházban kaptak lángra a kazán körül tárolt éghető anyagok Létavértesen, a Keleti utcában. A tegnap délután történt tűzesethez a debreceni hivatásos és létavértesi önkormányzati tűzoltók érkeztek, akik a megyei műveleti szolgálat irányítása mellett több vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat, majd a füsttel telítődött családi házat is átszellőztették. Az eset során személyi sérülés nem történt, a keletkezett anyagi kár azonban több milliós nagyságrendű.

Elmozdult a vegyes tüzelésű kazánhoz csatlakoztatott kémény tisztítónyílása és visszaáramlott a füst egy balmazújvárosi lakásban. A település külterületén található épülethez a helyi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik átszellőztették a lakást és felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy a kéményt szakemberrel vizsgáltassa át.

Rácz Máté, Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések