Vadkacsa nélkül nincs karácsony Tőzséréknél

Angliában ilyenkor is futballozni kellett, itthon pihenőidő van.
– Természetesen én is a szeretteim körében töltöm a karácsonyt – mondta a Naplónak Tőzsér Dániel, a DVSC futballcsapatának középpályása. – Apósomék és a szüleim nem egy városban laknak, de nincs nagy távolság, mindkettő a megyében található, úgyhogy egy kis odafigyeléssel és szervezéssel mindenki boldog lesz. A szüleimnél töltjük a szentestét, ott jön a gyerekeknek a Jézuska, majd elköltjük a vacsorát. Onnan elmegyünk a feleségem szüleihez, ahol az egész nagy család, körülbelül húsz ember, együtt tölti el az estét. Kint alszunk apósoméknál és másnap jövünk vissza Debrecenbe – mondta Tőzsér, aki két kislány édesapja.

Mint kiderült, egy bizonyos étel nélkül nem múlhat el a karácsony Tőzséréknél.

– Amiket anyukám gyerekkoromban főzött, azt a feleségem tovább vitte, tehát amikor külföldön játszottam és nem tudtunk hazajönni, akkor is a megszokott ízek kerültek az asztalra. A kedvencem a vadkacsa fehérboros öntettel, ez sosem maradhat ki az ünnepi menüsorból. Emellett rántott hal, halászlé, és egyéb finomságok lesznek terítéken.

A játékos korábban megfordult Angliában is, ahol az ünnepek idején sem szünetel a bajnokság.

– Ez a munkám, úgyhogy nem okozott ez gondot. Volt olyan év, amikor szenteste előtti nap játszottunk, előfordult, hogy 25-én volt meccsem, ott ez az időszak a legnagyobb meccsdömping, két-három naponta rendezik a találkozókat. Ugyanúgy elfogyasztottuk szentestén a vacsorát, csak éppen nem ittam hozzá egy pohár alkoholt sem.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések