Bejött a papírforma: a Loki kiejtette az MTK-t

A sima továbbjutás mellett az ifjú beálló, Tóvizi Petra „igazi” debütálásának örülhettek a szurkolók.
A női kézilabda Magyar Kupa negyedik fordulójában a DVSC-TVP az MTK Budapest gárdáját fogadta. A hazaiak felkészülését betegségek gátolták, a meccset végül majdnem mindenki vállalta, viszont Sirián Szederkének ki kellett hagynia a találkozót. A beálló kiesésével ezen a poszton egyedül az ifjú tehetség, Tóvizi Petra volt bevethető, aki eddig pár perces lehetőségeket kapott Tone Tiseljtől a bajnokikon, most viszont – főleg támadásban – a mérkőzés túlnyomó részében a pályán volt. A 17 éves tehetség igazán kitett magáért, négy góljának tapsolhatott a debreceni közönség.

Fokozatosan

Annak ellenére, hogy a meccs döcögősen, sok hibával indult, a drukkereket az vigasztalta, hogy a 10. percben 4–1-re vezetett a Loki. Ekkor kevesen gondolták, hogy hat perc múlva egyenlő lesz az állás (4–4). Ezután újabb fordulat következett, Karina Jezsikaváék zsinórban 5 gólt lőve újra megléptek riválisuktól. A játékrész érdekessége, hogy már a 26. minutumban kialakult a félidei eredmény (11–6).

A pauza után szép fokozatosan növelte előnyét a DVSC, akinek hálóját remek formában védte Horváth-Pásztor Bettina, míg az ellenfél kapuja előtt főleg Anna Punyko, Jezsikava, Kelemen Éva és Tóvizi volt eredményes. A játékrész derekától már csak az volt kérdéses, hány góllal nyer a Loki, a végén 9 találat lett a differencia (27–18), így a piros-fehérek magabiztosan jutottak a következő körbe.

Kiesett a Fehérvár!

A Magyar Kupa 4. fordulójának további mérkőzésein az alábbi eredmények születtek: Szeged–Érd 14–33, Szekszárd–Dunaújvárosi Kohász KA 17–34, Alba Fehérvár KC–Mosonmagyaróvári KC SE 20–20 (a vendég Mosonmagyaróvár jutott tovább).


A tények

DVSC-TVP–MTK-BUDAPEST 27–18 (11–6)

Debrecen. 800 néző. V: Felhő, Öcsi.

DVSC: HORVÁTH-PÁSZTOR – Varsányi 3, PUNYKO 5, DESZPOTOVICS, Garbuz 2, JEZSIKAVA 5, Kelemen 4. Csere: Molnár N. (kapus), TÓVIZI 4, Csáki 1, Siska 1, Tóth M. 2, Pénzes, Borgyos. Edző: Tone Tiselj.

MTK: Hlogyik – Slakta, Nikolajneko 4 81), TÓTH E. 3, Gorilszka, Háfra N. 2, Szádvári 2. csere: PUTZ (kapus), KOVÁCS G. 3, Hosszu 1, Blaubacher 1, Dakos 1, Strannig 1, Juhász E., Sztankovics. Edző: Golovin Vlagyimir.

Az eredmény alakulása. 10. p.: 4–1. 16. p.: 4–4. 23. p.: 9–4. 39. p.: 13–10. 53. p.: 23–13.

Kiállítások: 12, ill 8 perc

Hétméteresek – ill. 1/1.

Mesterszemmel

Tone Tiselj: A védekezésünk jobb volt, mint általában. Az MTK próbálta forgatni a csapatát, s mi is készültünk a szombati bajnokira. Elégedett vagyok a lányok harcosságával.

Golovin Vlagyimir: Gratulálok a Debrecennek a továbbjutáshoz. A védekezésünk megfelelő volt, ám a sok eladott labda nem fér bele egy ilyen csapat ellen. A második félidőben már a fiatalok is lehetőséget kaptak, s számukra szokatlan a debreceni csarnok hangulata.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések