Drogot küldött a börtönben ülő rokonainak egy böszörményi nő

A hajdúböszörményi asszony fia és testvére 2015-ben két különböző büntetés-végrehajtási intézetben töltötték büntetésüket. A vádlott kapcsolattartóként mindkét hozzátartozójának rendszeresen küldhetett csomagot.
Az asszony 2015 folyamán megszerezte a fia és a testvére egy-egy zárkatársa kapcsolattartójának nevét és címét, ezeket felhasználva a nevükben 2015. augusztus 4-én és október 6-án csomagot adott fel a zárkatársaknak címezve.

A csomagokban – amelyek tartalmát rokonainak szánta – filctollakat és cigarettatöltőt küldött, és ezekben kábító hatású anyagot helyezett el.

A büntetés-végrehajtási intézetben kábítószerkereső kutyával ellenőrizték a csomagokat, és megtalálták tiltott szert, ezért az nem jutott el a fogvatartottakhoz.

A lefoglalt növényi anyag új pszichoaktív anyagnak minősül.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a vádlott ellen új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratban felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett a lefoglalt növényi anyag elkobzására.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések