Ekkora sárban művészet oviba menni

Van félnivalójuk a halápiaknak, amikor nedves, esős az idő: az egyetlen aszfaltozott útszakasszal rendelkező halápi településrész akkor bizony szinte járhatatlan, oviba menni igazi kihívás. Azért reménykednek…
Aszfaltozott út híján, esős időben süppedős sárban kénytelenek közlekedni a halápi óvodába járó gyerekek és szüleik. A közigazgatásilag Debrecenhez tartozó környék önkormányzati képviselője, Kovács István elmondta: az intézményben jelenleg 20 kisgyermekkel foglalkoznak. A homokos talajú utat a képviselő kérésére nagy géppel minden évben elsimítják (gréderezik), utoljára a nyáron végeztek ilyen munkát. Mivel a szülők többsége autóval hozza-viszi oda a gyerekeket, és az ebédet szállító teherautó is ott közlekedik, így viszonylag hamar tönkre szokott menni a körülbelül 400 méter hosszú út. (Halápon egyedül az Erdősor utca rendelkezik szilárd burkolattal.)

Egyelőre nem tervezik

Amikor a döntéshozók kiválasztják, hogy mely utcákat aszfaltozzák le egy adott évben, a belterületi utcák szoktak elsőbbséget élvezni. Sajnos azokon a területeken is bőven akadnak még sáros részek – ismertette az eljárásrendet Kovács István. Hozzátette: a halápi óvodához vezető úttal az az egyik legnagyobb probléma, hogy az intézmény közvetlen közelében nincsenek lakóházak.

– Emiatt egyelőre sajnos nem kerülhet sor az út leaszfaltozására – fogalmazott az önkormányzati képviselő. Kovács István szerint a jövő évben zúzott kővel stabilizálhatják az útszakaszt, hogy biztonságosan tudják megközelíteni az intézményt a gyermekek és szüleik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések