Hivatalos: Trencsényi János veszi át a stafétát a Berettyóújfalunál

Megszületett a döntés, házon belül oldották meg Turzó József pótlását.
Alaposan felkavarta a hajdú-bihari sportvilágot, mikor november végén kiderült, Turzó József búcsút int a férfi futsal NB I-ben szereplő MVFC-Berettyóújfalunak.

A sikeredző döntése a Mezei-Vill vezetőségét is meglepte, nem számítottak erre a fordulatra. Akkor Szitkó Róbert, a klub szakmai vezetője lapunknak elmondta, ideiglenes megoldásként kapusedzőjük, Moga Flavius Lorant és csapatkapitányuk, Trencsényi János ugrik be. Irányításukkal egyébként mindkét decemberi mérkőzését megnyerte az Újfalu, a Göcsejt 5–1-re, a Veszprémet 6–3-ra verték Rábl Jánosék.

Bíznak benne

A téli szünet alatt a Berettyó vezetése kereste a legjobb megoldást Turzó pótlására. Akkor még nem tudták, külsős szakemberrel folytatják-e a munkát, vagy házon belül oldják meg a problémát. Mára kiderült, az utóbbi forgatókönyv valósult meg.

Hétfőn újabb bajnoki vár a jelenleg a tabella második helyén álló Újfalura, mely az Aramis otthonába látogat. Aktuálissá vált tehát a kérdés, kinek az irányításával indul harcba a Mezei-Vill. A Napló érdeklődésére Szitkó elárulta, a sokszoros válogatott Trencsényit nevezték ki a csapat élére, munkáját pedig Moga Flavius segíti majd.

– Különböző lehetőségeink voltak, melyek ilyen-olyan okok miatt meghiúsultak. Végül úgy döntöttünk, hogy házon belül oldjuk meg az utódlást. Trencsényi Jánost jól ismerjük, tisztában vagyunk a képességeivel, teljes a bizalmunk felé. Reméljük, edzőként is kamatoztatni tudja majd óriási tudását. Egyelőre még játékosként is számíthat rá a csapat, ő dönti majd el, meddig vállalja a kettős feladatot – nyilatkozta Szitkó Róbert.

A Trenyó becenévre hallgató 36 éves védőnek egyébként már van tapasztalata trénerként, hiszen ő irányítja az NB II. Keleti csoportjában szereplő újfalui női együttest.

– Nekem van meg a papírom ahhoz, hogy vezetőedző legyek, de igazából Moga Flaviussal együtt visszük majd a csapatot. Ameddig tudok, szeretnék játszani, bár az utóbbi időben gyakran hátráltattak sérülések, még évekig tervezem az aktív játékos pályafutásom. A megbízatásunk nyárig szól, az eredmények alapján majd eldönti a vezetőség, hogyan tovább. Ez az új feladatkör nincs befolyással a válogatottságomra sem, ha hívnak, számíthatnak rám, ahogyan a női együttesem is – fogalmazott Trencsényi, aki szerint most remek pozícióban vannak, majd a rájátszás során élesedik csak a helyzet, az lesz igazán a „puding próbája”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések